Oma blogiluettelo

tiistai 8. syyskuuta 2009

Hyvässä formula tallissa on muitakin kuin kahvinkeittäjä


Tiistaina FO/G3BJ pöllähti 7001.6 kaksi tuntia meikäläisen auringon nousun jälkeen ja signaali oli sen mukainen vain pihinää. Myöhemmin siirtyi 10102, jossa alapuolella oleva RTTY asema antoi omat mausteet kuuntelulle. 30 m kännettävä dipoli ei antanut kuuntelutulosta, mutta 40 m 3elm selvästi se siellä pihisi. Yagin eduksi on laskettava, että sillä sai tuosta RTTY signaalista vähän voimakkuutta pois kun käänteli sopivasti antennin minimiä, FO/G3BJ oli helpompi lukea, suuntakuviot varmasti tällä bandilla jotain ihan muuta kuin ne 40 m vastaavat.

Sattuneesta syystä olen viime päivinä ollut myös OH5RBI lisäksi DX-Summitissa samaan aikaan ja vertaillut dx-vihjeiden saapumista sekä niiden mahdollisia keskinäisiä eroja. OH5RBI tulee vihjeet tasaisena virtana DX-summittiin samat vihjeet tulee selvästi hitaammin, ruokalusikallinen kerrallaaan, ei kaikkia koskaan. Mitään filttereitä ei ole minulla kummassakaan.
Ei olenkaan ole tyhjä väite, että vihje joka on tullut OH5RBI ehtii workkimaan aseman, kun se vasta on mahdollisesti tulossa DX-Summittiin. Jos vielä kutsuminen on klikkauksen takana, kuin kilpailuasemilla yleensä on, ihmettelen kisa-asemia jotka DX- Summitissa roikkuu, jos tuloksen tekemistä yritetään maksimoida.

Hyvän suorituksen takaa löytyy tämmöinen formula talli – taustalla vähän muutakin kuin kahvikeittäjä.
Formula 1 approach by OH2BH
http://www.qsl.net/oh1noa/ccf2000/formula4.htm

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/
eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre
http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

Ei kommentteja: