Oma blogiluettelo

tiistai 22. syyskuuta 2009

Pilikkua taitaa pukata, ainakin keliä on selvästi


Tiistaina olin taas tapani mukaan 12 m kuulostelemassa, vihjeet kertoivat jenkki putkesta, jota FT5GA piti, siitä huolimatta että suhinaa oli vain tarjolla, vastaanotin oli taajuudella. Kävin pienellä huoltoajolla ja taas palasin suhinan kuunteluun. Vähän vaille G-saaren sunsettiä sieltä alkoikin kuulua, jenkkiä ajoi edelleen.
Ei muuta kuin linukka tulille ja kutsumaan ja sieltähän se vastaus tuli heti ”only north-america”, joten kyllä se signaali sinne meni, mutta ei vaan scandit kelvanneet vaikka yritin rukoilla., että ollaan North EUssa, eikä missään Välimeren rannalla.

Tuossa heidän nettilokissaan on nykyisessä päivityksessä 12 m yksi OH ja SM eikä yhtään LA-asemaa, kyllä tuolle rukoukselle oli hyvä pohja ja tietysti 10 m ei yhtään asema näistä maista. Noin 45 minuuttia asema oli kuultavissa, tosin ajoittain oli qsb joka painoi ihan kuulumattomiin, mutta nopeasti sieltä taas nousi.

Jotain myönteistä siellä auringossa on tapahtumassa tai tapahtunut, SAC oli jo pientä japsikeliä 15 m viimeisenä aamuna, laskennallinen MUF ei ehtinyt perässä pysyä. Samanlainen tilanne oli hetki sitten 12 m, FT5GA vaan tuli hyvin ja MUF makaili jossain alhaalla, vanhasta muistista.

Nyt viimeistään syytä kuunnella FT5GA suuntaa heidän auringon laskun aikoihin yläbandeilla, selvä kelipiikki on aina silloin jos vielä pilikku tulee auttamaan, tämä on yhtä juhlaa. Jos vielä tämä pohjoinen EU kulma sattuisi kelpaamaan - niin suurta juhlaa.

SpaceWeather.com -- News and information about meteor showers, solar flares, auroras, and near-Earth asteroids http://spaceweather.com/

OH5RBI:llä on monena päivänä ollut yli 100 asemaa ja komento ”ann/full ohclu” – menee vain OH-clustereille, vilkkaassa käytössä. Vaikka eihän siitäkään kaikki pidä, tulee ruudulle turhia riviä. Cluster Web - DX Cluster Web Interface.
http://oh5rbi-cl.oh5ai.fi/cgi-bin/spider.cgi

Linkkejä

Telia-Sonera valmistautuu taajuushuutokauppaan - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article330380.ece?s=r&wtm=-22092009

Tiedonsiirtoa ennen satelliitteja neuvostotyyliin - Hilavitkutin.com – Uutisia tekniikasta, ilmiöistä ja hilavitkuttimista
http://www.hilavitkutin.com/2009/09/21/tiedonsiirtoa-ennen-satelliitteja-neuvostotyyliin/

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: