Oma blogiluettelo

lauantai 11. lokakuuta 2008

Willis VK9DWX on tarjolla



Kyllä oli tiistai, FO/DJ7RJ oli ollut vihjeiden mukaan 30 m bandilla ja mahdollisesti ainakin kuultavissa täällä, minä vaan autoilemassa lähi kaupungissa Kouvolassa. Sellaista se on kun poistuu rigien = työn ääreltä - asiakaskäynneille.

Keskiviikko aamuna taas kuuntelin KH6KW tulemista 7008 ja ei sieltä pohjoisesta oikein signaalia tullut lännen kautta etelään pyöritin, niin vielä oli lännessä sama signaali kuin pohjoisessa, pitkän kautta sieltä tultiin ja hyvin.

VK9DWX/mm oli tiistaina matkalla Willikselle, arvelevat olevan torstaina illalla jo qrv. Ja niinhän siinä kävi 17 m bandille ilmestyi VK9DWX ensin cw:lle ja myöhemmin asema siirtyi ssb:lle. ja perjantaina oli jo täys jako tarjolla.Täällä ei vaan ollut akviteettia koko päivässä. Lauantaina aamusta olin taas rigien äärellä ja 10, 12 ja 15 oli paikallisen auringon nousun aikoihin tarjolla. 15 m bandilla oli tietysti keli vielä nousussa sinne, hyvin sieltä kuitenkin asema kuului, japanilaisia meni läpi kovasti. U-pojat clusterilla hehkutti 599 signaalia, mutta ei heitä mitenkään runsaasti ollut läpi menneiden joukossa ollut. Joten kyllä japalaisen muurin yli pääseminen oli vielä suurta tuskaa. Täälläkin oli rauhassa aikaa keitellä aamukahvia, ei edes mittari noussut. Oman aseman suorituskyky kun ei ole "krokodiili" sarjassa, silloin olisi jo voinut jopa kutsua. Ja päästä lokiin kutsulla JH5TQ.


Aamukahvien jälkeen asema olikin jo siirtynyt ssb:lle ja erikoisella tavalla siellä workkittiin, 21300, 21305 ja 21310 oli taajuudet otti samalta taajuudelta. Ja vaihtoi taajuutta silloin tällöin. Näitä taajuuksia kun kuunteli oli aika helppo havaita taajuuden muutos, ja siten päästä ekana kutsumaan tyhjältä taajuudelta. Ja siitä minäkin sen sain, ilman pitkiä kutsuhuutoja. Erityisesti 30, 12 ja 10 m bandit kiinnostaa koska siellä ollaan tilanteessa jossa ei ole yhtään merkintää millään modella.

Vuodelle 2009 tuleva: http://www.kp5.us/

Hyvä DX - parempi mieli
Nyt tarjolla FO/DJ7RJ Marqesas, T30ZZ Banaba (12.10.2008 alkaen), VK9DWX Willis ja tulossa VU4 Andaman, VU7 Laccadive


Ei kommentteja: