Oma blogiluettelo

perjantai 24. lokakuuta 2008

PZ5Z ei 160 m cw:llä vastaa



Jos kehuin Williksen tuloa ja saatavuutta 160 ja 80 m cw:llä, niin tuli taas seinä eteeen. PZ5Z oli keskiviikko aamuna 160 m cw:llä ja tuli hyvin, ei vaan ollut asiaa sinne niin oli pileuppia koko EUn toimesta. Vain tämän bandin isot pojat OHsta sinne piti näyte qsoja, kukin vuorollaan. Meille muille ei edes vuoronumeroa tässä jonossa annettu, signaali ei riittänyt vaikka paikka piti olla oikea useamminkin kerran.

No eihän tuo mikään vääryys ole, isot pojat ovat rakentaneet asemia vuosien ajan juuri sille bandille iskukuntoon ja sen huomaa. Jos nelikolla ja dipolilla ei ole mitään eroa signaalissa, on jossain käynyt nelikon rakentajalle iso moka.

Kyllä kontesti asemilla on selvästi paremmat signaalit tuolla 160 m, jos vertaa näihin samaan aikaan siellä liikkeellä olevilla dx-peditioiden signaaleihin.
TO5DX workkimisessa ovat olleet aktiivisesti OH-maratoonarit, bandipuutoksiakin on ollut. Yhtään qso ei täältä sinne ole 12 tai 10 m bandeilla perjantain aamulla ainakaan lokissa ollut, saattaa johtua myös heidän omista workkimis ajoista.. http://www.to5dx.com/onlinelog/to5dx/

Wanhan hyvän ajan suuntakartta dx-ja kilpailumielisille, muistan että sitä ekaa A4 kokoista suunta karttaa suojelin kuin ainutta kappaletta, vaikka 2 el. Qudilla workin. http://www.kolumbus.fi/kalervo.korjus/oh2cx/keittio/grafiikka/suuntakartta.pdf

Hyvä DX - parempi mieli

Ei kommentteja: