Oma blogiluettelo

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

VU4MY qsottelua - omalla taajuudella



CQ WW SSB on ohi ja taas ollaan yhtä kokemusta rikkaampia, 160 m käytiin taas sitä sielujen sotaa bandi on niin kapea useille kontesti asemille. DX-summitin mukaan VY2ZH istui ssb:llä taajuudella 1810. Ainankin 25 oct 23.14 utc- 26 oct 0635 utc välisen ajan. Minäkin sen aamulla siinä kuulin ja tuli kuin tykki. Oli siellä alhaalla OH-asemiakin paria ainakin kuulin. Närää täällä kotisuomessa tuli tilanteessta, jossa Banaba T33ZZ oli 1812 ainakin vihjeiden mukaan. Ja 40 m cw:llä käytiin samasta aiheesta sana sotaa jos ei muualla niin dx-clusterin vihjeissä.

VU4MY 40 ssb workkimista kuuntelin tiistai ehtoona asema tuli hyvin, mutta omalta taajuudelta yritti pitää qsoja ja pelkkää kaaostahan se mielestäni oli. Hänellä annettiin hyviä ohjeita, miten uppia workitaan, ei mennyt perille kaaos jatkui. Sama asema DF2BO kertoi että voi sitä numeroittaikin ottaa jos uppi ei onnistu. Ja yritti pitää taajuutta auki ja ohjata numeroiden noudattamista, lähes toivoton tilanne oli ja qrm sen mukainen, turhautuneita operaattoreita taajuus täynä. Ei siinä montaakaan numeroa ehditty numeroittain ottaa, kun meklarikin taajuudelta hävisi.

Nämä tiistain sekoilut oli jopa jenkkilässä havainnoitu. Jotenkin OM operaattori vielä jotenkin siellä MY:llä pitää homman hanskassa ja ne jatkuvasti kutsuvat miehenköriläät aisoissa. Niiltä YL-operaattoreilta se ei näytä onnistuvan - ovat liian kohteliaita sanomaan asian suoraan. Kuunnelkaa ja toimikaan antamieni ohjeiden mukaan. Eikö paikalliseen kultuuriin kuulu miesten komentaminen vain mikä siinä on niin vaikeaa. Isännän ote siitä puuttui vain pitäisikö sanoa, että isontalon emännän ote. Muutenkin VU4MY tulee selvästi himmeemmin kuin VU7 asemat.

P29NI on taas uudellla saarelle nyt OC-041 ja T33ZZ Banaballa viimeisiä päiviä ja tuli hyvin luettavasti keskiviikkona illansuussa 40 m ssb:llä oli uusi mode pinna sillä bandilla.

Hyvä DX - parempi mieli

Ei kommentteja: