Oma blogiluettelo

sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Bandin pohjakohinan kuuntelu jatkuu....



Laccadive Isl VU7NRO pälähti ääneen kesken perjantai iltapäivän ensin 15 m cw:lle ja hetken päästä toinen asema 20 m ssb, kummallakaan asemalla ei qso vauhti päätä huimannut Ja VU4MY odotellaan millä hetkellä hyvänsä bandille, reilu puoli tuntia siinä meni kun asema myös ilmenstyi 20 m ssb:lle kuitenkin selvästi himmeemmällä signaalilla kuin NRO. Molemmista saarilta näyttää 160 ja 10 m puuttuvan, joten kyttävää riittää.

CQ WW SSB-osa taisi laittaa NIAR porukan pasmat sekaisin, ainakin niin voisi vihjeistä päätellä.Tai muuten vaan ei CQ kisan pitkään ajaminen heille maistu. Nyt olisi sopiva ajaa warc-bandeja ja tai cw:tä perinteisillä bandeilla, ajottain VU7NRO ja VU7SJ näkyy vihjeissä. Samoin VU4RG ovat kiusanneet jenkkilää la-sun välisenä yönä muutaman tunnin, vihjeiden kommenteista päätellen. Vaikeaa näyttää vieläkin olevan yhdenkin aseman sieltä ääneen saaminen 24/7 tasolla. http://www.qrz.com/vu4rg

Kyllä HF-workkija bandipohjan kohinaa kuuntelee, jos sieltä on mahdollista nousta signaali jostain kaukaisesta paikasta luettavaksi. VK9DWX kohdalle se onnistui mutta T33ZZ 15 m taas ei, keli nousi Moskovaan vaan tänne se ei jaksanut perjantaina tulla, taisi jo selvästi ennen Vaalimaata joutua pysähtymään. Uusimman tiedon mukaan ZZ on Banaballa vielä kuun loppuun.

Lauantaina aamusta kuuntelin 160 m ssb kontestiasemia VY2ZH tuli kuin tykki en yhtään ihmettele, kun hänen sivujen antenni varustusta katselee, täältä riitti 100 w ja dipoli. Kyllä se dipolikin on hyvä antenni, kun valitsee sopivat vasta-asemat ja ajat sillä workkimiseen.

Hyvä DX - parempi mieli

Ei kommentteja: