Oma blogiluettelo

maanantai 20. lokakuuta 2008

VK9DWX ja 12 m bandi

Terveisiä Petroskoista. tnx Timo UA1NDX

Saint Barthelemy Isl TO5DX on päässyt ääneen, nopea kuuntelu sunnuntai aamullla 7004 ei signaalilla vakuuttanut, lähinnä pihinää se oli, tosin se vähäinen pilkkukin oli jo auringosta hiipunut. Eikä heidän sivuiltaan saanut selvää kuvaa millä laitteilla siellä ollaan äänessä. Antennikin oli kuin dia heittimen pienen valkokankaan teline ja sekin portable-mallia, jos vielä linukkaa ei ole käytössä - pihinät jatkuu täällä kuunneltuna tai ei kuulu olenkaan. Sunnuntaina illalla pitkään se kuiten kuuluin 21005 ja kutsujia oli OHsta ihan kiitettävästi, signaali oli hyvin luettavissa mutta ei voimakas http://www.to5dx.com/

VK9DWX olen kyttäilyt aina kun se vain ollut mahdollista 12m, ei se MUF täällä nousut tarpeeksi, siihen 15 m maisemiin se päivittäin tökkäsi. 11.10.2008 se tuli todella hyvin ssb:llä 0528 utc. 15.10.2008 kun sen cw:llä workin sama oli tunnit, mutta signaali hentoisen ohut ja avaus todella lyhyt, puolisin tuntia oli ihan luettavasti, s-mittari ei reagoinut ollenkaan. Sunnuntaina myös 21250 ollut asema nousi nopeasti , muutamassa minuutissa pihinästä hyvin luettavaksi ja 100 w OHstakin sinne pidetttin qsoja.

Heidän lokiinsa on ilmentynyt yksi OH-asemakin 12m , ellei kyseessä ole kopitusvirhe. Jos kyseessä on aito, niin epäilen täällä etelässä olevaa asemaa jolla on mahdollisuus tarkkaan päivystykseen. Sunnuntainakin VK9DWX 12 m rytty asema siirtyi 20 m vastaavalle modelle ja 12 m jäi vapaaksi, joten nyt tarkkana heidän cw taajuudellaan. Toive ajattelua tämä tietysti, taas tultiin tukevasti jalat maahan, seuraava vihje joka kertoi että myös 24920 ollaan ryttyilemässä.

Muutaman kerran jo ihmettelin tässäkö se cw:llä kun Heilin pro-set plus kallonkuristjat = kuuloke miki yhdistelmästä sen verran lipsuivat läpi tausta ääniä että RX clussen hälyytys cw:llä tuli hiljaisena läpi.

Camppell Isl ZL9C vuodelta 1999 ja useita muita videon pätkiä tarjolla: http://www.youtube.com/watch?v=Byok-Er-OS8

Hyvä DX - parempi mieli


Ei kommentteja: