Oma blogiluettelo

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

SFI - 71, A -65 ja R 16 siinä DK0WCY lukemat



Kyllä tuli HF-bandeille vilskettä kun VK9DWX on usealla asemalla äänessä, ja aloitti vielä sopivasti viikonloppuna.En edes muista milloin on ollut tälläisiä pileuppeja ollut kuultavissa.
Kuumana on käyty jopa eräs OH-konkarikin oli 80 m cw:llä kutsumassa riippumatta mitä japsi koolia VK9DWX tarjosi, aina oli OHkin sinne omaansa tarjoamassa. Kysymys ei ollut vahingosta vaan kymmenien minuuttien ajan sitä oli tarjolla hyvää grayline aikaan. Vasta kun "only NA" tarjottiin ja siellä nelikkoa suunnattiin jenkkilään, kutsuminen päättyi ja Williksen signaali täällä tippui olennaisesti.

Tietysti qsoa ei saa jos ei kutsu, JA-walli oli sitä luokaa että vain krokodiilit olisi täältä päässyt läpi ja nyt kyseinen asema ei näköjään kuulunut siihen luokkaan, tosin en minäkään päässyt läpi vaikka en vastanut kun japanilaista kutsua tarjottiin.

Kyllä silloin on painettu paniikkinäppylä pohjaan ja sinne se on lukkiintunut jos aina kutsutaan vaikka mikään kirjain tai numero ei ole lähelläkään oman kutsun vastaavia. Tai niin minä ainakin sen tulkitsen, jos on kysymyksessä perinteinen pileuppi malli.

Viimeksi tätä mallia käyttäytymistä olin havainnut suuremmassa mittakaavassa mutta tarkoituksella käytetyksi, kun pari jenkkilän asemaa oli /KP5, koko uppi alue oli täynä jatkuvasti kutsuvia asemia, jota pileuppiasema selasi ja sanoi vain kutsun jonka kuuli tai sai selvää ja yhteys katsottiin pidetyksi. Sinne en minä saanut qsoa, kyllä sinne muutama OHkin piti qson, tai siis kuulin että hänen kutsu mainittiin. Eniten minua tässä muutenkin lyhyessä peditiossa harmitti , että parhaaseen keliaikaan tänne pitivät muutaman tunnin QRX taukoa. En kuulu siihen sisäpiiriin jolle olisi tihkunut koko pedioista mitään infoa, ei edes sen kestosta joka oli todella lyhyt. Jos en olisi clusteri riippuvainen en tietäisi asiasta yhtään mitään.. Nyt sentään olin kutsumassa ja ihmettelemässä tätä mallia qsonpitoa.

Katso heidän sivuilta erityisesti qsoja maa jakautumaa, yhteensä workkivat 17 OH-asemaa, kyllä oli läntinen EU vahvoilla. Toisaalta SM ja LA loistavat poissa olollaan workittujen listalta: http://www.k3lp.com/k3lp_kp5.htm

Vähän myöhään tulin lauantaina illalla kuulolle kun VK9DWX oli tullut 30 m bandille, en löytänyt oikein paikkaa ja aurokin iski signaaleihen, ajoittain oli ja vaikeuksia lukea, joten jätin kutsumisen toiseen kertaan. Nyt sunnuntai aamuna on A-indeksi on korkealla, muuten kaikki hyvin. Qsoja on Willikselle muutama pidetty, mutta ei yhtään uutta bandi tai mode merkintää

Hyvä DX - parempi mieli

Ei kommentteja: