Oma blogiluettelo

perjantai 17. lokakuuta 2008

Historia siipien havinaa vuodelta 1960

Petroskoissa on löydetty QSL jonka olen sinne lähettänyt OH5-714 tunnuksella. Tnx Timo UA1NDX


Olin innokas SWL kutsulla OH5-714 alkaen vuodesta 1958 -1961 kevääseen jolloin sain nykyisen kutsuni. 40 ja 80 m AM bandeja kuuntelin perheen ainoalla radiolla, se kuulemma rajoitti pahasti uutisten kuuntelua ja muuta normaalia perheen elämään. CW-merkit oli silloin vielä hukassa, osittain kyllä myös opintojen aiheena, beat oskillaattorin puute vastaanottimessa oli ehkä suurin este. Mitään omatoimisia virityksiä en saanut perheen radioon mennä tekemään. Kideradion sain kasaan kuttaperkkaisen saippua rasiaan. Se ei kuitekaan tyydyttänyt vanhenpien Lahden kuuntelua, jostain syystä. Oman liikenne astaanottimen rakentamiseen ei ollut taitoa, eikä ole vieläkään.

Joten kiinnostus kesätöihin oli kova, onneksi isä järjesti niitä, palkka oli kyllä minimaalinen, kyseessä oli perheen oma yritys. Tosin omissa hankinnoissa isän pussi oli usein ratkaisevassa asemassa, joten kesätöitä piti tehdä murisematta pienellä korvauksella, koska tiesin isän yhden kasvatusperiaatteen:" Rahaa ei sada taivaasta" sen eteen piti tehdä työtä. Oman uuden polkupyärän ostamiseen meni kesän tienesti, mopon ostamiseen se ei riittänyt, PTS mukaan kaksi kesää siihen painettiin hommia ja isän pussista vielä puuttuvat - mopo piti saada.
Mopolla kurvailun jälkeen tulivat nämä radiot kuvaa ja niihin meni seuraavat kesätyön tulokset, kyllä niihinkin tarvittiin rahoitus apua ja naapurilta G5RV:n toiselle päälle kiinnitys paikka. Silloiset kupariset avolinjat ja puhelinlinjatkin oli tolpissa tontilla, jotka rajoitti pahasti omien antennien ripustelua.

Hyvä DX - parempi mieli


1 kommentti:

Ua1ndx kirjoitti...

Ok! Juu,mutta silloin ei ollu näin kova QRM...Jopa minä muistan sen,sain SWL numeroni UN1-088-568 1985v.
Sinun kortti sel on vielä minin pöydässä!
Timo UN1-088-568 ex.