Oma blogiluettelo

maanantai 13. lokakuuta 2008

A-indeksi onneksi laskussa



Willistä olen kyttäillyt, A-indeksin nousu on vienyt suurimman innon. 15 m cw:llä se pihisi ja ei pihissyt.Huipuissa sitä pystyi hyvin lukemaan, mutta suurin osa ajasta ei. Tämä tilanne oli sunnuntaina aamupäivällä launataiana tilanne ihan toinen jopa ssb qson sinne pidin, nyt ei olla lähelläkään sitä signaali tasoa ainakaan täällä. Puolen päivän jälkeen alkoi myös 7080 kuulua tänne, mutta asiaa ei ollut japanilaisten ja russian wallit piti siitä huolen, ettei asiaa ollut qson vertaa.Vasta myöhemmin illan suussa Willis nousi tasolle jolla täältäkin pääsi läpi ja qso tuli pidettyä, cw ja ssb qso samalla tunnilla 13.29 ja 13.35 utc tietysti eri päivinä. Olisko tuossa 40 m bandin kelipikki sinne vain pelkkää sattumaa. Heidän qsojaan jo netissä: http://www.vk9dwx.de/onlinelog/index.php


Odotan että pileupit selvästi viikolla harvenee ja A-indeksi tulee alas, niin hieveröisimmillä signaaleilla sinne saa qson. Sunnuntaina illansuussa oli 80 m cw uppi osastolla asemia 3506 asti aivan mahdottomasti, syynä varmasti se että asema tuli hyvin luettavasti jopa matalalla kotimaan dipolilla. Se innosti kutsumaan, minäkin muutaman kerran siinä koolasin huonolla menestyksellä.
Tarkemmin kun tutkin lokiani workittujen qsojen osalta, huomasin että olihan tässä tullut kaksi uutta bandimodea 20 ja 40 m ssb qsot oli niitä.

Se 30 m vielä kiusaa, viime yönäkin olleet siellä tunti tolkulla. Pelkää laiskuutta etten tullut edes rigien ääreen, vaikka YLEN teksti tv:n DX-clusterista VK9DWX vihjettä sillä bandilla katselin. Väsy painoi silmiä, iso A-indeksi kummetteli ja tietoisuus että pedito on vasta alku metreillä. Ehtiihän tuota vielä yrittää joku muu ilta, kun noin säännölliseti sillä bandilla ovat.
Kyllä heillä on ihan kohtuulliset ellei hyvät signaalit olleet ainakin 20 - 80 m bandeilla, silloin kun kelit tänne ovat olleet auki, on siellä tietysti siellä aseita signaalin tekemiseen: http://www.vk9dwx.de/equipment/index.php

Hyvä DX - parempi mieli

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: