Oma blogiluettelo

sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Se jokin estää harrasteen leviämisen



CQ WW SSB-osan melskeessa ja VU4/ VU7 peditioissa tuli taas selvästi esille VU-maan aktiviteettien puute ja yleensä kisoissa esiintyminen, kilpailemisesta puhumattakaan. Jos sitä verrataan Kiinaan väkilukuun joka on vähän isompi. Ehkä jälkimmäisen maan johtamistavasta johtuen, kun päätös harrasteem sallimisesta oli tehty, se on edennyt aimo askelin. Jopa isoja kontesti asemia on lukuisten kerhojen ja yksityisten asemien rinnalle syntynyt. http://b1z.hellocq.net/forum/index.php

Kyllä VU -maan tilanne on pysynyt HF-bandeja täältä kuunneltuna lähes paikallaan vuosikymmeniä, 1960 luvulla workin ekat VU -asemat. Kyllä on kisoja joissa ei ole löytynyt kerrointa edes clusterin avulla kaikille bandeille, vaikka keliä sinne olisi ollut. Aktiiviset HF-asemat on muutaman kymmenen varassa, kisoissa vielä vähemmän. Harrastuksen leviämisen esteenä on jotain paikallista joka hyvin tehokkaasti sen estää ja jota ei edes haluta muuttaa - syystä tai toisesta.

Ekan qson Kiinaan pidin 23.3.1985 20 m ssb:llä, vasta-aseman kutsu oli BY1PK ja sitä korttia odotin hartaasti, tosin silloin oli vielä joku muukin dxcc-maaa workkimatta, mutta jotain juhlallista tässä qsossa ja kortin saapumisessa oli. Oli nuo isot pojat niin Kiinan avautumista hehkuttaneet, että se tarttui selvästi minuunkin. On tuosta Kiinan keskusjohtoisesta johtamisesta ainakin yksi selvä hyöty ollut nähtävissä, kun on päätetty ja toteutettu tehtyjä päätöksiä - koska asemia on tullut ääneen.

Hyvä DX - parempi mieli

Ei kommentteja: