Oma blogiluettelo

keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Williksen merkinnät täyttyivät - cw osalta



Saint Barthelemy Isl TO5DX lokisivut kertovat OH-asemien qsoista 160 - 15 m bandeilla, tiistaina tuli hyvin 15 m ssb:llä, paikallisen auringon laskun ajoissa ja vähän sen jälkeekin, OH kelpasi hyvin ja bandi pongo siitä tuli. http://www.to5dx.com/

Kyllä tuo MUF on jäykkä indikaattori tuolla DK0WCY:llä. Komennolla sh/sun vk9w antaa sun set 08.03 utc ja 0810 utc signaali alkoi nousta luettavaksi ja oli sellaiset 20-30 minuttia luettavissa täällä jopa siellä 10 m cw:llä ja qso tuli. MUFia antoi silloin 20.4 Mhz.

Auringon nousu tai lasku omassa tai vasta-aseman qthssa antaa varman keli piikin, bandi kuin bandi HF:llä - vanha totuus. Joka vaan välillä tuppaa unohtumaan. Jos minulle olisi sanottu ennen Williksen operaatioita, että workit kaikki bandit väliltä 160 - 10 m, en olisi siihen vetoon euroakaan laittanut. Totuuden nimessä kyllä suurin syyllinen oli siellä vasta-asemassa VK9DWX jossa on hyvä tarjonta, osaamista workkimiseen ja välineitä rakentaa hyvä signaali. Hyvähän täällä on henkseliä paukutella, piti vaan olla sopivasti kuulolla.. Nyt heidän lokissaan 10 m cw:llä 5 ja 12 m cw:llä 9 OH merkintää, jokunen tuplikaatti saattaa joukossa olla, mutta selvästi pää on auki.

Keskiviikkona aamulla ennen auringon nousua oli 160 m cw dx-asemia täyteen oli PJ2, TO5DX, 9L ja PZ, toiset kuului jo silloin toiset taas ei. Selvästi näkyy tuleva CQ WW SSB osallistuvien asemien aktiviteetti muillakin modeilla jo nyt. Myös 80 m cw:llä oli helppoja dx-asemia tarjolla mm 9L1X, joka tuli todella kovaa. Hänellä oli myös hyvä sisältö ohjelmoituna johonkin F-näppylään, kun odotin kuittausta häneltä minun antamaan raportiin niin sieltä tuli vielä kutsuni ja se kaipaamani roogeri. Todella hyvä oivallus ihan tavalliseen pileuppi työskentelyssä.

CCF-postitus listalta suora kopio:
kiinnostuneille tiedoksi, että AO8A:n ennuste on nyt myös nähtävänä osoitteessa http://www.voacap.com/ao8a/
Tässä ennusteessa mitä todennäköisimmin HamCAPin rajat tulivat vastaan... asiasta enemmän VOACAP-maraton-workshopissa 22.11. Seinäjoella...
73 Jari OH6BG


HF-kelit on nyt niin hyvät kuin ne voivat tässä SFI lukemissa olla, asemia on ympäri palloa varustautumassa tulevaan CWWW SSB kisaan joten tarjontaa on harvinaisen paljon. Erittäin hyvä paikka bongata uusia bandipinnoja.

Hyvä DX - parempi mieli

Ei kommentteja: