Oma blogiluettelo

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Vanha kunnon Telnet dx-clusteri ja sen antamat hyvät palvelut



Yksi helppotie telnet dx-clusterille on seuraava. Lataa ilmainen RXCLUSS versio 8.5 (01/2011) siinä kaikki uudet 10.10.2010 dxcc-muutokset , PJ maat. Klikkaa  listasta suoraan OH2J  tai OH1RCF. Telnet dxclusteriin tulee vihjeet tulee jatkuvana virtana, dx-summitissa aina ryppäissä ja aina vähän aina myöhässä, jos pidät molempia auki saman aikaisesti huomaat eron. Tämä ilmiö on ainakin minulla.

Tyypillisesti 5-6 vihjettä on telnetillä ruudulla, kun eka sama vihje tulee dx-summittiin. Hätäisempi on jo pitänyt yhteyden, ja dx-summitin viiveen aikana vihjeen aikana on jo kunnon pileuppi kehittynyt  taajuudelle. Kun Telnet dx-clusterilaiset ovat jo kutsumassa ja sinä et vielä tiedä koko vihjeestä mitään, jos roikut vain dx-summitissa. Tai katselet Ylen teksti TV sivuja, tietysti siitä on TV osalta se etu että tiedät kyseinen asema on yleensä äänessä ja ollut joskus tuolla taajuudella.

Jokainen dx- workkija tietää että dx-clusterillä olleen vihjeen jälkeen yhteyden saaminen vihjattuun asemaan olennaisesti vaikeutuu, koska kutsujia tulee vihjeen herättämänä lisää. Tietysti pitää ottaa huomioon vihjeen harvinaisuus. Tuskin 20m ssb italialaisesta asemasta annettu vihje on kiinnostuksen kärkipäässä. Minun puolesta vaikka 14195 oleva IT9RYH pitäisi laittaisi spottaamiskieltoon, ihan hänen bandikäytöksen vuoksi.


  
     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               

Ei kommentteja: