Oma blogiluettelo

maanantai 22. elokuuta 2011

Sateiden satoa täällä kaakossa - vihdoinkin kanttarellia


Sunnuntai aamuna oli keliä Pacifikille, KH6set  Hawajilta tuli mittaria hyvin heilauttaen s9 ja db puolelle ja hyvin täältä meni 100w yli muun EU kevyesti.

T32JB siirtyi 15m ssb:lle ja tuli hyvin, yhteys kyllä linukkaa vaati, puutteessa on 15m cw, 12m, ja 10m molemmat kelpaisi, jos olisi tarjontaa ja keliä. T32JB cw vihjeitä en ole huomannut,  ainakaan tyypillisiä cw taajuuksia ole infoissa näkynyt. 

Aikaa on 24.8.2011 saakka, joten kaikki on mahdollista. Kuulin juuri bandilta ettei siellä ole 12m antennia. Kävin kysymässä milloin cw vuoro. Vastaus oli hyvin varauksellinen, hänen cw taidot ei ole omasta mielestään hyvät, joten cw tulee ehkä myöhemmin.

Ei hänenkään web sivuilla ole kuin jo tapahtuneita asioita pediosta, minua kyllä kovasti kiinnostaisi, mitä on suunniteltu tehtäväksi, näille viimeisille päiville. Osaisi panostaa oikeille hetkille täällä kuuntelua, kun kaikenpäivää ei kuitenkaan olla rigien äärellä.Yleensä meitä workkijoita kiinnostaa, mitä on tulossa, ei ne vastoinkäymisten lennoissa tai muissa kuljetuksissa, tai lupien saamisessa. Ymmärrän että netiyhteydet saattaa olla olemattomat, mutta jos yhteydet web sivuille saadaan, voisi sen kanssa pieni info tulevasta. Vaikka tulevaisuuden ennustaminen tiedetään vaikeaksi, voisi sitä kuitenkin yrittää. Tai yhteys jonkun ystävän  kanssa joka siirtäisi infon ann/full käskyllä dx-clusterille, tosin pitkät runoilut ei dx-summitissa tule annoina  läpi, telnet dx-clusterilla ne tulee jos ei lähettäjä tai sinne kytkeytyneet asemat oli rivien pituutta rajoittaneet lyhyeksi.

Myös maanataina T32B oli 21295, mutta ei vielä 05.00 utc MUF ole noussut tänne, japanilaiset kyllä tuli hyvin. Ja 20m  oli hyvin länsirannikon jenkkejä voimakkailla signaaleilla ja Miika OH2BAD piti vastaanottoa. Nyt T32JB kuuluu olevan14195 klo 0530 utc ja EU kelpaa hyvin 14200 huutavien asemien splatteri repii vielä 14195.


Nyt on aika aloittaa Ilma Veivin harjoittelu Morse Runnerilla  SAC 2011 CW-osaan, tunti tai puoli päivässä tekee meistä mestareita. Jos ei Suomen, niin ainakin Pohjoismaiden, ellei taas joku keksi vastustaa hanketta, jos sitä ei ole ehdotettu ja kannatettu oikeasta osoitteesta.

Jos cw  taitokin on vielä hankkimatta, on samalta sivulta löytyvä Morse Midi siihen hyväksi avuksi. En malta olla kehumatta, cw ylivoimaisuutta jos verrataan  ssb eroja signaalin läpi menemisessä huonoissa olosuhteissa. Kopitat vielä cw signaalia, jota et samalta asemalta samalla teholla lähetettyä ssb lue, Sama toisinpäin, oma cw menee sinulta läpi tilanteessa jossa ssb jää yhteys saamatta. CW yhteyden saaminen vaatii ihan toisellaista näppäryyttä kuin ssb, siinä muutaman sadan hertsin siirto on sopivassa paikassa yhteyden arvoinen, tämä vaan cw taitamattomille tiedoksi.

Tuolta 160 ja 80m bandien dxcc-tilastoista se on  helppo havaita, monellako asemalla siellä on ssb maita enemmän kuin cw:llä.


Linkit

Kyllä tuon auringon tapahtumat tai tapahtumatta jäämiset kovasti tieteilijöiden mielenkiinnon kohteena on. Ja uutisia löytyy.




     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                                

Ei kommentteja: