Oma blogiluettelo

maanantai 1. elokuuta 2011

PIlkkuja taas löytyy, eikä A-indeksi ole kohtuuton


Ei ole kuulut mitään siitä toisesta ryhmästä joka piti olla myös menossa Etelä Sudaniin.
Vahvistamattoman tiedon mukaan ITU olisi myöntänyt uuden prefiksin Etelä Sudanille joka olisi SS5SS. Vain onko tämän nyt siellä olevan ryhmän jo yli 65.000 tuhatta yhteyttä,  katsottu riittäväksi tarjonnaksi. Ja tämän ryhmän dxcc-kelpoisuus on saanut ennakkopäätöksen hyväksymisestä DXCC - Awardi komitean sisäpiiriltä.  Nämä vain omia arvailuja.

Päivittäin sitä seurataan, mitkä bandit ja mitkä on kelit Etelä Sudaniin, jos en väärin muista niin vasta viimeisellä viikolla on luvattu 160m aktivointia. Tuo 80m seurannan voisi alkaa, jos nuo EU isot pojat ovat sen kaikki saaneet, niin tilaa tulisi pohjolan dipolillekkin.

Ovat paikallista PR työtäkin hoitaneet, toivottavasti myös uuden valtion nykyiset viestintä viranomaiset ovat päässeet tutustumaan harrasteeseen.

Heidän lokia katsellessa, selvästi huomaa ettei 12 ja 10m keli kovin pohjoiseen OH ole ylettynyt. OH6BG cw skimmerikin ollut ihan hiljaa, vaikka täällä asemaa on luettu jopa hyvin, sellaista se on, täältä etelästä on selvää etua. Ja täällä kaakossa sen ole myös huomannut, että OH1- ja OH2 luetaan asemaa, täällä ei. Syynä on varmasti tehokkaammat antennit. Tai ainakin kelipiikki on ajallisesti eri kohdassa.

12 ja 10m kelikarttoja tunneittain seuratessa, selvästi huomaa pohjoisen OH tippuvan selvästi nopeammin kartalta. En tiedä millä kiinteillä keli-indekseillä tuo kartta on  
laadittu, mutta selvää on jos täällä kuunneltuna A on 6 ja asema kuuluu 10m ja jos A-indeksii nousee 15 ja asemaa ei kuulu samalla bandilla, samaan aikaan, vaikka vihjettä pukkaa, on ero merkittävä. Sunnuntaina illalla kävi juuri niin 10m ssb. Maantaina taas aamupäivällä 12m ssb tuli luettavasti 12m ssb tuli kotiin. A-indeksi oli tippunut 11 ja pilkut lisääntyneet.


Jotenkin tähän ennustettuun ja päällä olevaan maksimiin sopii hyvin sanonta, maksimi jolla on minimin oireet. Minulla jäi tämä edellinen maksimi vähän huonolle hyödyntämiselle, olin vielä aktiivisesti työelämässä ja asema ei ollut kotona vaan täällä Jaalassa silloisella kesämökillä  ja lähes lankaviritysten varassa.



    73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               



Ei kommentteja: