Oma blogiluettelo

lauantai 20. elokuuta 2011

Pacifikin keliä on ja ei T32JB kanssa sitä voi testata



Perjantaina oli T32JB ollut 20m RTTYllä ja myös 15m ssb:llä, en ole ollut kelipiikissä kuuntelulla, vain hyvin ohutta signaali kuulin 21295, EUsta kuului silloinkin olevan vasta-asemat.

 PJ7ROJ on tullut ääneen ja aloitti japanilaisten workkimisen 30m. Asema on äänessä nyt, joten 10m kyttäystä on keli piikeissä syytä harrastaa.
Vielä ST0R yhteyksistä, Jukka OH2MA taisi olla suomesta ainoa joka sinne piti yhteyden ja pohjoismaista vain muutamia joka sinne yhteyden 6m sen teki.
linkin välitti  jussi oh5c

Jokin aikaa sitten valittelin PJ asemien 10m aktiivisuutta ja sijoittumista saarelle, huomioiden EU suunta. Vaikka kuvasta ei korkeuskäyriä ilmene, yleensä rantaviivalta alkaa saaren  maasto nousta, niin se maaston nousu (vuori) on EU suuntaan vastassa ja rajakeleillä ei tänne pohjolan perukoille riitä signaalia.

Tähän  yllä olevaan viitaten muistan Martin OH2BH olleen FJ saarella hyvin kriittisen mihin siellä sijoitetaan asema, ottaen huomioon EU suunta. Hyvin FJ/OH2AM signaali oli luettavissa täällä. Silloin oli kysymys uuden FJ  St. Barthelemy dxcc-maan ensimmäisestä operoinnista. 2007 joulukuussa, suunta täältä kuitenkin lähes sama kuin PJ asemat.

Lauantain iltapäivällä huomasin taajuudella 10125 usb:llä luultavasti yleisradioaseman englantia ja jotain arabian kielen tapaisia ”uutisia” lähettävän aseman olevan äänessä ja laitoin dx-clusteri verkkoon vihjeen asemasta ja muutaman minuutin päästä asema hävisi taajuudelta. Oliko vihjeellä mitään tekemistä, aseman signaalin poistumiseen taajuudelta en tiedä. Vaikuttaa että joku ajoi bc aseman nauhoitusta ssb lähettimellä, tuskin bc asema lähetti ssb:llä


Täällä Kouvolassa oli tullut ennätys sademäärissä 50 vuoteen, lehtiuutisten  mukaan.
Kyllä vettä on tullut muutaman päivän aikana runsaasti, jopa järven pinta on noussut
selvästi, reilut 5 senttiä. Helppo laiturin poikittaisen 2x4” päästä tarkistaa. Ennen tätä
sadejaksoa kyllä oli kuivaa ja pitkään, 3699 kuuntelin jatkuvia saderaportia lännestä.
Nyt jo pari päivää vähän kuivempaa, sade nosti kanttarellia pintaa, ja tietysti
muitakin sieniä, ämpärillinen oli mustikka- ja puolukka retken saalis perjantaina.
    Puolukat vielä vähän raakoja.

Linkit

Pohjavesiasemien (koko maa) mittaustulokset ja ennuste

Ja rautalanka mallia taloudesta



     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               



Ei kommentteja: