Oma blogiluettelo

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kyllä se 10m ssb on kova pohjoisemmassa oleville asemille



Markku OH8OR lähetti sähköpostia 5. elokuuta 2011 18.32

Luin juttusi vaimosi mustikoiden perkaamisesta. Omia kokemuksia, Poimimme mökiltämme vaimoni kanssa toissailtana pari sankollista mustikkaa ja perkkasimme ne eilen aamulla. Perkaamisessa meni noin 40 minuuttia kahdelta henkilöltä pölynimuriin liitettävällä Marja-Maija laitteella. Työnjako meillä on sellainen, että minä pistän kauhalla marjoja laitteen suppiloon ja samalla poimin osan roskista pois. Marjat putoavat omatekoiseen muovikalvolla päällystettyyn kaltevaan kouruun, josta ne valuvat sankoon ja siinä vaiheessa vaimoni poistaa kiinni jääneet mustikoiden kannat pois. Marjojen putoamisvaiheessa imuri vetää irtoroskat marjojen seasta. Tuo vanha imuri, jossa ei ole pölypusseja, on ollut käytössä jo parikymmentä vuotta vain marjojen puhdistamiseen. Puolukoissa se on vielä tehokkaampi.

Kuuntelen tässä samalla tai yritän kuunnella ST0R:ää  kympin SSB:llä. Keski-Eurooppa sitä tuntuu workkivan ja OH1XX:kin sen workki äsken. Itse en kuule siitä pihaustakaan  vasta tätä peditiota varten mastoon viedyllä nelielementtisellä yagilla. Näin meitä pohjoisen poikia sorsitaan!

Siinä tuntuu joku yrittävän häiritä virittämällä dex:n jaksolla. Surkeita tapauksia nuo, joiden ainoa nautinto  radioamatööritoiminnassa tuntuu olevan dx-peditiojen härintä. Toinen ilmiö, jota en käsitä ja joka on ollut vallalla myös tässä operaatiossa ja jota olen ihmetellyt myös aiemmin, on jatkuva dx:n kutsuminen. Myös silloin, kun sillä on QSO-toisen aseman kanssa. Harmillisinta on, että siellä kuuluu kutsuvan tällä tavalla myös OH-asemia.  Tuollaisella toiminnalla hidastetaan operaatiota ja vaikeutetaan myös omia QSO:n saantimahdollisuuksia.

Pitää ensi yönä kytätä sitä 160 metrillä, kun vihjeiden mukaan se on ollut äänessä siellä ainakin viime yönä. Toivotaan, että onnistuu.  80 metrillä sen workki helposti.

73 de  Markku, OH8OR


Markku Teppo
Deveco Oy
Puh.0400 686 424
sähköposti: markku.teppo@deveco.fi
   

     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               


Ei kommentteja: