Oma blogiluettelo

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Murinaa Mustikasta


Graafinen vertailu auringon syklit 21, 22, 23 ja 24

Mielenkiintoinen vertailu, eri maksimeista niiden kestoista, ja ennuste tästä meneillään olevasta.

Huonosti on pilkut ja aktiviteetti nousseet, taitaa tulla se tynkämaksimi!
toteaa linkin lähettäjä: jussi oh5c



14082.0  CE0Y/I2DMI   3-Aug-2011 0438Z  579 wkd 4.8up               <SP5ADX> 
Vain RTTYä on tarjolla  CE0Y Easter Isl.



Ei ole OHDXF ry saanut sivuilleen kaikkia, siellä aikaisemmin olleita dx taulukoita. Ehkä ne jossain RA:ssa, julkaistaan sitten kun niille on tilaa.Tämä on yksi tapa saada lehdelle lukijoita ja pysyy mielenkiinto lehteä kohtaan. Tällä idealla pitäisi kaikki nykyinen nettisisältö poistaa. Se että onko se tätä aikaa, voi kysyä.

Minusta Contest Club Finland,  PileUP lehti karisti paikalliset tomut jaloistaan ja ainakin kymmenkertaisti levikkinsä, nykyisellä sisällöllä ja kielivalikoimalla. Hyvä esimerkki ennakkoluulottomasta toiminnasta, joka mielestäni toimii, kiitos talkooväen. Tätä on turha eräälle liitolle ehdottaa, edes vaihtoehtona, liian halpa jakelu ladata netistä tai saada pdf sähköpostilla kuten Olletiini.

Muuta murinaa Mustikasta

Täällä eletään vahvasti keräilytaloudessa, etenkin mustikat ovat olleet keräilyn kohteena.
Viime reissulla tapasimme metsässä papan joka keräsi käsin ja vielä muoviseen ostoskassiin mustikoita. Ei siinä muutamassa tunnissa ollut paljoakaan kassiin ollut kertynyt. Meillä ollaan jo vuosia kerätty poimureilla marjat, minua ei marjastamaan saisi, kuin pienellä lahjuksella, jos ei poimurilla saisi kerätä. On varsin turhauttavaa kerätä marja tai kaksi kerrallaan, ainakin mustikoita vaikka niitä olisi runsaasti. On se niin rankaa puuhaa tuntitolkulla, kyykyssä ja öttököiden maalina, heinäkuun helteillä.

Tänä vuonna on tullut markkinoille marjanpoimuri jossa on muotoiltu kädensija,  se tuntuu hyvältä, vielä muutaman tunnin jälkeenkin – suosittelen.

Se lisävaruste jonka saa käsivarteen, ettei tarvitse kyykistyä, oli jokaisessa liikkuvaksi tarkoitetussa liitoksessa, niin paljon klapia, että itse poimuri ohjaus oli liikaa sattumaa.
Samaa joustavan keinuvaa liikettä en sillä mallilla ainakaan toistuvasti saanut aikaan. Varsi oli saman muovivalmistajan kuin itse poimuri, yhteensovittamis ongelmia ei pitänyt olla. Idea oli toimiva, mutta jos muovin olisi korvannut tietyissä paikoissa kovemmalla aineella,tai toisella muovityypillä olisi siitä tullut toimiva lisävaruste.

Minä en yhtään ihmettele mustikoiden hintaa toreilla ja kaupoissa, menkää itse metsään ja kerätkää ja puhdistakaan ne ja katsokaa mikä aika siihen meni. Meillä puimurilla kerättyjen marjojen puhdistamiseen menee noin tuplasti se aika joka keräämiseen. Tietysti marjan koko ja mahdollisten kantojen määrä vaikuttaa aikaan. Ja  miten puhdasta haluaa, meillä ollaan kaupallisten pakastemarjojen tasolla, ei kantoja.

Linkki



     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                                




Ei kommentteja: