Oma blogiluettelo

perjantai 5. elokuuta 2011

Auroraa odotellessa


STRONG SOLAR ACTIVITY: For the third day in a row, active sunspot 1261 has unleashed a significant M-class solar flare. The latest blast at 0357 UT on August 4th registered M9.3 on the Richter Scale of Flares, almost crossing the threshold into X-territory (X-flares are the most powerful kind). The number of energetic protons around Earth has jumped nearly 100-fold as a result of this event.
The eruption propelled a bright coronal mass ejection (CME) toward Earth. Click on the image to view a movie of the expanding cloud recorded by the Solar and Heliospheric Observatory:
Daily Sun: 04 Aug 11

Sunspots 1261 and 1263 pose a continued threat for X-class solar flares. Credit: SDO/HMI
Moving at an estimated speed of 1950 km/s, this CME is expected to sweep up two earlier CMEs already en route. Analysts at the GSFC Space Weather Lab say the combined cloud should reach Earth on August 5th at 13:55 UT plus or minus 7 hours: "The impact on Earth is likely to be major. The estimated maximum geomagnetic activity index level Kp is 7 (Kp ranges from 0 - 9). The flanks of the CME may also impact STEREO A, Mars and Mercury/MESSENGER." High-latitude sky watchers should be alert for auroras

 
Vähän myöhään ST0R vaihtavat sellaisille bandeille joilla dx-kelipiikki  on auringon laskuissa tai nousuissa, tuo jenkkilän suunta nyt näyttää olevan tärkeä suunta. Sinne pitää saada yhteyksiä ja kelipiikki on silloin sinne kun Etelä Sudanissa aurinko nousee 160. 80 tai 40m bandeilla ja tuohon aikaa joku asemista löytyy takuuvarmasti noilta bandeilta. Nytkin kaksi asemaa, 80m cw ja 40m ssb .Ajankohta on täällä tähän aikaan liian myöhässä heidän signaaleille täältä. Perjantaina 7065 ei kuulunut kuin taajuudella sitä kutsuva ZS6, kello oli 0420 utc.

En jenkkilän workkimista moiti vaan sitä ajankohtaa milloin noille bandeille siirrytään, tänne pohjolan perille ja Aasiaan olisi keliä kokoyön, ei vain silloin kun kelipiikki jenkkilään. Sieltä on muutama operaattori lähtenyt pois ja tulijoita ollut lukumääräisesti vähemmän, joten ei niin montaa asema saada ääneen, heidän oma ilmoituksen mukaan.

Location                              dd/mm/yyyy     Rise     Set       Azim   Elev
ST     Sudan-ST                       05/08/2011 03:33Z 16:19Z   74.7    9.4

Vähän kiinnostaisi kuulla onko ne linukat käytössä siellä, vai ollaanko siellä 100 w luokassa niiden pyykinkuivaustelineiden kanssa.  Ainakin yksi asema, per bandi sieltä on äänessä. ne ovat piraattia melko varmasti jos on kaksi asemaa samalla bandilla.

Muutamilla bandeilla on kuulemma ollut RTTYllä  piraatteja liikkeellä. Loki sivujen  TOP150 listalla pysyminen vaatii, RTTYä todella monella bandilla. Viimeksi siellä oli vain kaksi OH asemaa, OH3SR  19 ja OH5KW 18 yhteyttä. Italialaiset pyytävät epätoivoisina RTTYä myös 10m bandille, dx-vihjeissä, että pysyvät TOP listalla
 .

Monesti ennen auroran tulemista, on muutaman tunnin todella suklaa kelit hf-bandeilla. Kuunnellaan 10 ja 12m bandia , jos ehditään.

Tätä kirjoittaessa näyttää heidän sivunsa olevan edelleen, poissa käytöstä 5.8.2011 klo 0435utc

Mustikan puhdistajan ahdistunut hetki
XYL oli puhdistanut jo täyden työpäivän yhteenputkeen mustikoita keittiössä ja vähän kiukkuisen tuntuisesti toteaa, yksi mustikka putosi lattialle ja hän ei sitä löydä. Ehdotin että hae tuosta pihalta se yksi puuttuva mustikka, niitä tontilla on vielä runsaasti. Vastauksena tuli vain vihainen murahdus, hae itse.


     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               


Ei kommentteja: