Oma blogiluettelo

tiistai 16. elokuuta 2011

Kouvolan kuuluisin ja ehkä kallein portti



Maanantaina pilkut jälleen tippui nollaan ja SFI vain 88 ja tiistaina sama jatkui. Eikä A35CT  Tongalta 10 w signaalista keli piikissä kuulunut 20m ssb pihaustakaan. Ollaan kuin pilkkumaximia ei olisi päällä. Ainoa lohtu oli 40m aamukelit oli länteen ja etelään oli entisenlaiset, TY1KS Beninistä sähkötteli jenkkilään, OHkin kelpasi

PJ7/AF6WU Sint Marttenilta oli myös 40m ssb:llä ja 100w irtosi yhteys, vaikka K5UR yritti väkisin pitää yhteyden minun  vuorolla, vaikka vasta-asema kysyi selvästi kuka OH5, ja kolmeen kertaan. No olihan meillä kutsuissa se viitonen molemmilla, muuta yhteistä ei ollutkaan, tosin suffiksia oli molemmilla vain kaksi kirjainta. Nuo taajuudella huutamiset ovat hyvä kuunnella, ja ihmetellä miten vähäisin eväin siellä kutsutaan, verrattuna pileuppia aseman antamaan pyyntöön nähden.

Se miksi olin aamulla tuolla bandilla oli 40m ssb puute TYstä, oli se sielläkin modella ollut vaan minä en ollut paikalla. Ja nyt peditio on jo ohi, joten sitten joskus uudestaan.
Monella bandilla  on tilanne jossa cw maita on selvästi enemmän kuin ssb, ja 40m on tilanne jossa ssb on maita on vain 186 ja cw 306, joten paikattavaa on yllinkyllin.
Tällä bandilla on näin iso vääristymä, joka on päässyt syntymään jo ajalla jolloin oli antenni vain dipoli tai gp,  Nyt 3 elm yagin aikana, on etusija ollut edelleen cw:llä ja ssb on jäänyt selvästi  tilaan, joskus myöhemmin jopa peditiolla.

CCF sähköposti listalla käydään kirjoittelua isojen pannujen käytöstä, mutta eihän niillä ylitehoja ajeta. Sellaisella asemalla en ole koskaan vieraillut, jossa ei tehomittaria ole ollut. Joten minä ajan vain sallituilla tehoilla, olisi kysymykseen tuleva vastaus. Vaikka pannusta irtoaisi, koksit sekä antennit kestäisi pannusta lähtevän maksimitehonkin. Tässä tilanteessa netin kautta kuuntelu houkuttelee, tiedetään että pannussa on tarvittaessa tehoa, mutta en kuule mahdollista vastausta, koska vasta-aseman ERP- säteilyteho on olennaisesti pienempi, tehosta ja käytetystä antennista johtuen.

Nettikautta kuuntelusta jää jälkiä, tosin kaikkea voidaan kiertää. Ja tehomittareissa ei ole piirturin käyttöpakkoa.



     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                                

Ei kommentteja: