Oma blogiluettelo

tiistai 2. elokuuta 2011

Muhkuraista on HF- kelit


ST0R Etelä Sudanista on jauhettu nyt jo lähes kyllästymiseen asti, vielä puuttuu 160m korkkaus ja 80m vaikuttaa vielä vähän keskeneräiseltä, jopa isojen poikien osalta. Pilkut nousee ja A-indeksia tippuu tuleekohan sieltä kuitenkin se maksimi jossa niitä minimin oireita ei ole ja 10m avautuu kunnolla Pacifikille.

Monena iltapäivänä ZD7FT tuli hyvin luettavasti, suunnilleen samalta etäisyydeltä etelästä mutta ST0R vain pihisi ssb:llä. Eilen olivat samaan aikaan samalla bandilla, 28495 oli ST0R ja ZD7FT 28490, tietysti ZD7FT oli suolaveden keskellä saarella ja ST0R kuivalla maalla, tarkemmin en paikallisista olosuhteita tiedä.

Käytän sanaa pihisi, signaaleista joista kuulee, ja dx-clusterin vihjeistä näkee, joku siellä on mutta ei pysty lukemaan ja kutsuminen on turhaa, ellei jopa kiellettyä, koska mahdollista vastausta ei pysty lukemaan. Kutsuminen ja qsb nousuun luottamien, turhaan kuormittaa pileuppi asemaa, toisto pyynnöillä.

Pariin tai kolmeen kertaan ne sitä näyttää tekevän, ellei siihen saada vastausta, asema siirtyy vastaamaan toiselle. Minuutti tolkulla yhden aseman esille kaivaminen vain lisäisi häiriköintiä taajuudella. Ilmiö joka näyttää tulevan esille, aina kun EU asemien ajaminen keskeytetään ja NA tai AS suunnalta pyydetään asemia.

Jos tätä pohtimista vielä jatkaa, niin hyvässä maksimissa, vasta-aseman saaminen omaan lokiin on oman vapaa-ajan käytöstä kiinni, olet oikealla bandilla oikeaan aikaan. Nyt näillä kelillä, pitää olla valmiina aina kelipiikeissä, jos nousisi tänään luettavaksi, vaikka pariin päivään niin ei ole tapahtunut. Siinä syy miksi sitä A-indeksia ja pilkkuja seuraan, etenkin niiden muutoksen suuntaa DK0WCY:ltä, en mistään Kalliovuorilta. Aamulla yritän muodostaa mielikuvaan 12 tai 10m bandien avautumisesta tänne pohjolaan.

Date            Hour   SFI   A   K Exp.K   R SA    GMF   Aurora   Logger
2-Aug-2011   06   125   9   2     0      130 act   qui       no <DK0WCY>

Myös bandilta saat cw, rtty ja psk annetut vastaavat tiedot, ota huomioon niiden päivämäärä, se tulee siinä infon alussa. Viimeksi kun sieltä kuuntelin cw:llä annettua ne oli edelliseltä päivältä. OH2J dx-clusterilta saat ne tuoreena ja tunneittain, vaikka et tekisi mitään komentoa, pelkkä liittyminen dx-vihjeiden seuraajaksi antaa ne kerran tunnissa kaikille, tulevat siinä tunnin vaihtuessa. Komennolla sh/wcy saat viisi viimeistä yllä olevan kaltaista riviä, josta hyvin voi päätellä kelin tulevan suunnan.



Hyvin OH asemat pärjää ST0R workkimisessa, selvä kaula SM  kun lokissa on yli 70.000 yhteyttä, kyllä tällä aktiivisuudella pitää SAC  2011 voittaa.


11
OH
1193
12
G
987
13
ON
881
14
SM
878





     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                                




Ei kommentteja: