Oma blogiluettelo

sunnuntai 7. elokuuta 2011

ST0R kelipiikkiä tänne ja niiden hehkuttelua



Perjantaina ehtoolla olin taas korva herkkänä 80m cw:llä ja ST0R yritin paikallistaa. Siellä ja täällä asema oli vihjeiden mukaan. Ja ilman vihjettäkin oli kuultavissa, muutaman kerran tapasin aseman itse teossa antamassa kutsuaan. Mutta aina oli mode ”only ja” päällä, ja kerran minuutissa siinä suunnilleen yhteys syntyi. Ja toisella minuutilla, kun siitä cqsta jäi ”only ja” pois, niin me EU laiset innostuimme kutsumaan. Ja taas oli minuutin hiljaisuus, siinä neljännellä minuutilla tuli taas uusi cq ”only ja” Ja bandipoliisit sitä samaa toistamaan taajuudella, ei qso vauhti isoksi päässyt nousemaan, kun koko kutsun kopittaminen, oli vielä suuresti hukassa, parilla kirjaimella siitä yritettiin saada kutsua vasta-aseman koko kutsu. Ei homma toiminut, operaattorin osaamisen taso ei riittänyt, tähän vaativaan tehtävään.
On siellä osaavia cw operaattoria ollut, joille ihan piti vox säätää nopeammalla, että ehti mukaan. Jonkun käsityksen mukaan jopa liian nopeaa, tämän 80m bandin rähinöihin, ainakin alhaisilla signaalitasoilla.

A-indeksi nousi lauantaina 41, OH6BG cw skimmeriin, ei montaa dx-asemaa kuulunut, miltään bandilta. suurin osa niistä oli UA9.

Sunnuntaina varhain aamusta A-indeksi oli enää 21, ja 3780 oli ST0R tarjolla, vuoroin otti yli 3800 ja vuoroin 3790-3785. asema tuli hyvin mittarissakin S9. Melko tarkkaan, sunrise se tärppäsi, vaikka en ssb olisi uskonut, täältä ja dipolilla. Jari OH8LQ meni heittäen läpi samalta taajuudelta, oli siinä se pieni ero. Myös  muita OH asemia kuulin menevän läpi. Vaikutti että nyt etäläinen EU jäi selvästi jalkoihin.



Jäin siihen norkoilemaan ja kirjasin hyvillä mielin lokiin ssb yhteyden ja mietin että pitäisi hakea termoksesta kahvia alakerrasta, ja lähteä vielä aamunokosille. Kuitenkin viritin linukan cw bandille ja haen sen kahvin vasta sen jälkeen.  Kun oli tunne ja muistikuva että tuo moden tai bandin vaihto tuolla käy nopeasti, cw bandia selailin toivorikkaana, ei sitä koskaan tiedä.

Tällä bandilla 80m on usein tilanne että dx asemaa workitaan, vaikka vihjeen vihjettä ei ole tullut, ja kas kummaa tuli vihje 3515, heti sinne. Taajuus oli pitkään hiljainen, ei mitään. Luulin jo että kyseessä oli ssb kutsuvan porukan saaminen cwtä kuuntelemaan, ja oman ssb yhteyden helpommaksi tekeminen. Sitä se ei ollut, siellä se ST0R oli ja tuli hyvin, vain 30 minuuttia paikallisen sunrisen jälkeen.  Asema kuului vielä tunti sunrisen jälkeen, mutta mittaria se ei enään nostanut. Selvästi eri operaattori kuin silloin perjantaina, tällä homma pelasi.  Hyvä aamu 80m bandilla molemmat modet,=  siis isot pojat jo sen workkineet ja tehneet tilaa dipoli porukalle. Ja kuulemma paras kelipiikki, tähän mennessä.

Sunnuntai aamuna kuuntelin 3699 kun 80m bandin isot pojat jutteli aamuyön ST0R tulemisesta, joka oli kuulemma parasta mitä täällä oli kuultu, satuinpa sopivaan aikaan oikealle bandille

Sunnuntaina aamulla oli 12m ssb hyvin tällä luettavissa ja hyvin OH kelpasi, myös 100w sarjalaiset oli hyvin mukana. Myöhemmin myös 10m cw oli tarjolla ja sielläkin OH putkea.


Haarapääskyjen pesintä näyttää lähistöllä onnistuneen, parin pesällisen verran niitä tuolla antennien elementeissä ilta-auringossa istuu, ja lentoharjoituksia pitää.
    Lentomuurahaisia on pariin otteeseen pihalle ilmestynyt, nämä viimeiset selvästi  isompi  kokoisia. Aamulla ne kömpivät maassa ilman siipiä, kylmän yön seurauksena.

Pitkästä aikaa tuli rauhallinen saderintama päälle lauantaina illansuussa, löydetyt kantarellit harvassa, pieniä ja kuivantuntuisia. jos sade niitäkin virkistäisi.

Paikallinen hiekkatie saa pölynsidontaa sateesta. Jossa paikallinen hokema, aja sellainen pölypilvi perässäsi, jonka haluat itse pihallesi. Tiellä on 30 km rajoitus, on kuulemma liian hyvässä kunnossa ja houkuttaa ylinopeuteen.

Järven pinta on hissukseen laskenut kuin yleensä tähän aikaan vuodessa, lähdekaivon pintakin laskenut muutamassa viikossa noin 60 senttiä. Se on mielestäni nopeaa laskua.



Alustavat tiedot JUMA PA1000. Last päivitys 08.07.2011 OH7SV


vihjeen linkistä lähetti  jussi oh5c



     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               


Ei kommentteja: