Oma blogiluettelo

perjantai 12. elokuuta 2011

ST0R juhlat on ohi ja paluu arkeen on alkanut






Suomalaisia oli TOP 150 listalla kolme. OH1MA 23, OH5KW 23, ja OH2BU 23. nämä aika järjestyksessä sekä OH3SR 22 yhteyttä. OH asemien kokonaistulos 2143 yhteyttä, selvä pohjolan kärkitulos.TOP SSB listalla löytyy seitsemällä yhteydellä OH3SR, OH2BU, OH1MA, OH1XX tässä järjestyksessä. Useilla OH asemilla löytyy 160 -10m cw:llä kaikki bandit ja ainakin yksi 6m yhteys, OH2MA varmaan muitakin en osaa arvata kutsua jolle hakisin. 

Tästä maittain olevasta tilastosta, saa jonkinlaisen käsityksen millainen on maittain dxcc-workkijoiden lukumäärä. Koska nyt oli uusi dxcc-maa eka kertaa äänessä ja tarjonta oli hyvä ja viimeisten päivien hf-kelit tänne mielestäni hyvät. Jos sen suhteuttaisi vielä maan lupien kokonaismäärään ja huomioiden mahdolliset maakohtaiset taajuus rajoitteet, eri luokissa. DXCC – maiden keräilyllä on meillä perinteitä joka näyttää olevan vielä hyvissä voimissa ja tulevaisuus nuorten runsaslukuisuudella turvattu.

Myönteinen asia tässä listassa on Kiinan BY sijoittuminen yleensä tälle listalle, potentiaalia maassa löytyy. Muistan hyvin kun omaa ensimmäistä yhteyttä Kiinaan BY1PK kanssa 1985 pidin, ei siitä avautumisesta niin pitkälti ole. Tosin pitkä matka on vielä Japanin lukuihin, tai jopa ohittamiseen.

Se miten ARRL dxcc-awardi komitea onnistuu pitämään mielenkiinnon nuorilla yllä on varmasti haastava, nykyiset listojen kärkisijat rakentuvat deleted maiden perusteella. Ja vaihtuvuus tapahtuu kärjessä vain luonnollisen poistuman kautta. Tietysti siinä on OM asemat kärjessä, mutta miten saataisi nuoremmille workkijoille listaa jossa he voisivat näyttää taitonsa. Kyllä se lannistaa kun huomaa, ettei voi enää workkia 1947 äänessä ollutta deleted listalla olevaa Palestiinaa. Tässä vuosikymmeniä  aktiivinen dxcc-workkija palkitaan - vai ei kokemusta arvosteta?


     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               



Ei kommentteja: