Oma blogiluettelo

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Torstain tumpulointia


          Tämä piti olla jo torstaina, mutta omasta tumpuloinnista johtuen, se jäikin julkaisematta.

A-indeksi 55  kyllä toimii ja tappaa tehokaasti pohjoisen aurora-alueen läpi tulevat signaalit.

T30AQ oli torstaina aamulla 20m ssb:llä ja tuli hyvin pitkäätietä. suoraan ei pihinääkään. Ehkä antenni siellä oli EUta ajatellen pitkää tietä, välillä otti pitkään japanilaisia ja EU kuorohuuto sai rauhassa jatkua.
Hyvin täällä kuitenkin puri ekalla koolauksella meni Tango läpi ja loput seuraavalla. Kello 10.00 utc  asema tuli suoraan ja EU workinta alkoi toden teolla. Italialaiset on oli hyvin kuorohuudossa mukana, koska heillä antennit sojotti tänne ja sen huomasi.

En tiedä sattumaa vain kelien syytä, VK9C/G6AY  kuuluin hintelästi torstaina aamupäivällä 15m  ja  12m cw:llä joku vain pihisi. Useana aamuna on kyllä täällä kuulunut ja hyvin luettavasti. Revilla Gigedon ääneen tulon siirtyminen puolenyön maihin, antaa hyvin aikaa jenkkilän yhteyksien hoitamiseen, täällä ei silloin suuria paineita ole.

Suora suunta on noin 320 astetta, on niin pohjoiseen että näillä A-indekseillä, se tie saattaa olla täysin tukossa. Mutta vastaavasti saattaa noin 140 astetta olla auki, täällä ei ole siellä auravyöhykettä estämässä, jos vielä on voimissaan. Jos siellä saarella ymmärtävät kääntää antennia muuhun suuntaan kuin jenkkilään. Toivotaan että sekin aika sattuu ja jo tällä peditiolle.

Vähän on pessimistinen mieliala, toisaalta hyvä kun A-indeksi nyt jo noussut, on mahdollista että se menneekin ohi sopivasti ja haitta jää näihin spekulointiin. Bandilla se lopullinen ratkaisu tapahtuu. 

 

73, Pertti OH5TQ

http://perttioh5tq.blogspot.com/
Kotisivut


Ei kommentteja: