Oma blogiluettelo

perjantai 18. maaliskuuta 2011

4A4A aamun havainnot by Markku OH8OR

                                                    Auringon nousua Verlassa 18.3.2011

Markku OH8OR kirjoittaa perjantain aamun kuuntelusta

Olipa masentava esitys tänä aamuna 3514 khz jaksolla. 4A4A tuli aivan luettavasti, ja olisi mahdollisesrti ollut workittavissa niin kauan kuin tahallisen QRM:n tekijä oli hiljaa. Hän piti jaksolla lähes tauotonta RTTY- ja CW- showta. Se jatkuu vieläkin ja nyt on RTTY:tä tulossa, vaikka kelit ovat jo menneet. Kun jotkut ärsyyntyneet kommentoivat jaksolla, hän vastaili näihin aika hyvällä CW:llä. 

Kääntelin 4 Squarea ja asema tuli yhtä voimakkaasti etelästä ja lännestä ja oli aika heikko pohjoisesta ja idästä. Viittaisi CT, EA , F ja ON suuntiin. Mikähän saa amatööriluvan saaneen ihmisen käyttäytymään noin. Onko tällainen henkisesti tasapainoton tai humalassa? Ja kun noissa maissa oli vielä aamuyö.

Muuten eilen illalla 4A4A tuli 15 metrin CW:llä, 18 metrin SSB:llä ja 20 metrin CW:llä samanaikaisesti tosi lujaa ja olisi ollut helposti workittavissa Suomesta klo 16 SA:n jälkeen. Aika useat OH- asemat tuntuivat sitä workkivan. Harmi vain, että olin workkinut sen noilla modeilla ja jaksoilla jo aiemmin, mutta paljon huonommissa keleissä. Nyt olisi saanut varmasti paljon vähemmällä vaivalla, kun Keski-Eurooppa kuuli sitä alkuun huonommin.

Pitää katsoa vielä tänä iltana viimeinen mahdollisuus, josko olisivat 20 metrin ja 15 metrin SSB:llä


Markku, OH8OR

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
skype on
Kotisivut

Ei kommentteja: