Oma blogiluettelo

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Pilkut kiivenneet jo yli 100



Lupasin päivystää VU4PB ja niinhän siinä kävi, täällä haja-asutus alueella päivän posti lauantaisin tulee siinä klo 8-9 välillä. Joten lähdin lehteä hakemaan, niin takaisin tullessa oli OH asemia 10m cw:llä kutsumassa VU4PB joka tuli pihisten. Bandin pohjan rutinat vain hankaloitti vähän lukemista, tulihan sitä kuitenkin kutsuttua.

Ei menestystä ja nuo eteläisen EU vihjeet joissa kerrottiin 599 raporttista vähän lannisti. Olin kyllä kuulevinani muutaman OH aseman saaneen kutsunsa läpi, mutta meitä rannalle jääneitä oli myös. Ainoa joka piti palkkia liikkeessä oli bandin pohjan epämääräisen epätasainen sähköinen rutina, kuin joku sähköinen kontakti olisi vähän mekaanisesti löysällä.

Viikon loppuna pitäisi olla ihan kohtuulliset hf kelit,  A-indeksia laskee, pilkut ja Solar FIux nousee.


Toista 10m puutetta luulin pyydystäväni tehokkaasti, näitä uusia PJ maita WPX kisassa , mutta vihjeiden perusteella siellä vain yksi PJ2T on tarjolla ja se ei varmasti ole 10m silloin kun tänne olisi keliä. Joten homma saa taas siirtyä.

Nuo lumisateen kuurot olleet aika sähköisiä, pahimmillaan mittaria nostanut s 5-7 välille, 10m bandilla. Kuule siinä sitten, iltapäivällä sade selvästi vähemmän sähköistä.
10m bandi ei tuonne länteen ollut auki lauantaina iltapäivällä olenkaan, pitkään kuuntelin 28200 ei yhtään majakka kuulunut. 12m oli myös länteen hiljainen, vasta tuntia ennen paikallista auringonlaskua, alkoi jotain jenkkilää kuulua. 10m ei mitään, 15m sbb kyllä oli jenkkilän asemia täynnä.

ZS8M Marionin terveiset


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

Ei kommentteja: