Oma blogiluettelo

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Ei vieläkään 4A4A ole häiriöksi asti, vaan ne jotka sitä ei kuule ja polttaa sulakkeensa

                                                     Kuva Antti, OH5TB


SFI muutoksesta, siis numerollisesta noususta , ei bandeilla voi suurtakaan eroa huomata. Muutamia poikkeuksia joita ovat iltaisin 12m muutamat jenkit. Ja dx-clusterin vihjeet ARRL kisassa Kalliovuorilta ihmeteltiin että EU asema kuuluu 10m bandilla. Joka taisi olla englantilainen asema, josta vihjeen ihmettely oli saanut alkunsa. Tyypillisesti EU "on oppen" jos tuolta länsilaidalta tai etelästä joku asema kuuluu jenkkilään.

Minäkin ARRL cw-osassa blokkailin asemia 15m  ja muutama pyysi 10m minua siirtymään, sanoin ettei sinne ole vielä keliä. Väitti vain että kyllä ( LA ) skandeihin oli keliä. Onnittelin yhteydestä, täällä oli ihan hiljaista.

RI1ANC Antarcticalta oli maanantaina aamupäivällä 14196 ja tuli via LP erittäin hyvin, mittarissa S9 ja pohjoinen EU oli vahvoilla.Joten kyllä keliä on täytynyt olla ja A-indeksi alhaalla.


SFI pitää vielä tuplaantua, että ollaan suklaakelien tasolla, vai ollaanko siellä  tällä maksimilla koskaan.

Maanantaina illansuussa oli hyvää keliä jenkkilän suuntaa, 21275 oli hyvin varattu vuoroin vihjeistä päätellen 4A4A tai N0TG/CY0 ja tämä jälkimmäinen tuli hyvin.  4A4A ei kuulunut pihaustakaan.

Kyllä 4A4A ssb signaalit on sitä luokkaa täällä kuin cw:stä voi päätellä, pihinää ja kelipiikeissä voimakasta pihinää. Aamulla kuului  40m ssb kohtalaisesti, 40m bandi täällä on ollut parasbandi kuuntelun suhteen.

Taitaa jäädä haaveeksi saada TOP 100 lista OH kutsuista täyteen, heidän lokissaan. Toivottavasti olen väärässä.




73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
Kotisivut

Ei kommentteja: