Oma blogiluettelo

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Jotain on keleissä tapahtunut - mutta mistä syystä tai kenen toimesta 4A4A löytyi signaalia

                             Vanha maantapa tarkistaa maadoitukset.  Kuva Antti, OH5TB


Näin Espanjasta workitaan 4A4A 15m ssb:llä, sivulla on muitakin videoita 4A4A workkimisesta.



Sunnuntaina illansuussa, oli Revillalta signaali jota 40m yagilla kuulin hyvin18084 ja OH kelpasi hyvin, reilut puolen kymmentä kutsua, kuultu läpi menneiden listalla . Mitä ovat saarella tehneet, ovatko vieneet pyykinkuivaustelineen sinne vuorenhuipulle joka on siinä EU ja aseman välissä (?). Heidän tarkkaa sijaintia saarella suhteutettuna ilmansuuntiin, ja korkeuseroihin ei minulle ole selvinnyt kuvista.

Jotain kyllä siellä on jotain tehty, joko teline on purettu ja kasatta uudelleen ja oikein.Tai on huomattu sivuvaimennus joka kyseisen telineen huomattavin ominaisuus. Gainia on siinä saman verran kuin 5/8 aallon kepissä, mutta sivu vaimennusta löytyy selvästi paremmin, kuin kepistä yleensä.

Vai oliko keli niin kovasti parantunut, keli-indekseista sitä muutosta en osaa lukea. Tosin myöhemmin 10m oli taas Olli OH6CT pitämässä jenkki vastaanottoa. Täällä ei yhtään jenkkiä kuulut, vain nopeaa bandin pohjakohinan vaihtelua. Jotain oli keleissä tapahtunut tai tapahtumassa ainakin sillä bandilla.


Saksalaisia ihan kyseltiin, no olihan siellä sponssi listalla saksalainen maksaja.

Tanskalainen ja Norjalainen vastaava järjestö oli myös listalla, mutta ei OHDXF näkynyt.
Ehkä vastaava vastaanotto on heillä vielä edessä.



73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
skype on
Kotisivut

Ei kommentteja: