Oma blogiluettelo

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

VP8ORK kuulumiset Jaalasta -sähkökatkojen välillä


Lauantaina olin taas reissulla ja illalla katselin DK0WCY lukemia, pilkut hävinneet ja A-indeksi kivunnut 17. Kuitenkin jopa 12m oli täältä etelästä pidetty muutama cw yhteys.

Sunnuntain aamuna taas oli A-indeksi taas laskenut 9 ja pilkkuja oli ilmestynyt vähän malliksi. Olen tänään ekaa kertaa VP8ORK pedition aikana puolenpäivän jälkeen, rigien äärellä. Katsotaan mikä on tulos, 17 ja 12m kiinnostaa erikoisesti. Hyvin on täältä etelästä pidetty sinne pidetty yhteyksiä.

Sunnuntai aamuna kello  04.00 utc VP8ORK tulee hyvin 80m cw, ja 40 cw ja ssb, eikä 40m kuulu mitään ukkosen aiheuttamaa ilmastohäiriötä tuolla suunnalla. Myös 30m oli tarjolla, vähän oli työvoiton makua yhteydessä.

160 m on edelleen sunnuntaina kisailijoiden valloittama, joten ei sinne VP8ORK yritä edes tunkea itseään. Ja 3781 näyttää olevan jonkin ensisijaisen liikenteen taajuus, ainakin sunnuntai aamuna, ei pelkoa että sieltä alta olisi voinut lukea mitään.
  
Puuskittainen tuuli pudottaa puista ja antennista isommat lumet, lyhyitä sähkökatkoja ollut aamulla useita. Heräsin läppärin varoitus ääniin akun hiipumisen johdosta,  eipä ollutkaan upsissa. Viikolla ollut yhteensä 9 tuntia sähkökatkoja, montako sitä en osaa sanoa, pisimmilään noin 2,5 tuntia.

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: