Oma blogiluettelo

tiistai 18. tammikuuta 2011

Uusi lumityöväline testissä


Tiistain aamusta kuuntelin VK9XJR vähän hintelä oli signaalia 21011 kello  07.00 utc maissa, hissukseen sieltä varmasti nousee. Jo vartin päästä pystyi kaikki lukemaan hyvin, mittarissa ei vielä näy mitään.
  
JH5TQ pyrki taas japanilaisten välissä VK9XJR lokiin - kumma tyyppi. Toisella ooverilla jo OH5TQ sinne pääsi, meni sinne muitakin OH-asemia. Bandi oli äärimmäisen hiljainen, tuolla antennin suunnalla, en muita dx-asemia kuullut. 21150 majakat oli myös hiljaisia, jos ei oteta huomioon 4X6TU, RR9O ja ZS6DN

12 m bandi olisi kiinnostuksen kohteena tuonne VK9X suuntaan, nyt asema ilmoitti siirtyvänsä ssb:lle, ehkä samalla bandilla, katsotaan ja odotellaan. Kyllä tuo 15m kelipiikki ei olisi 12m tänne riittänyt, pilkkuja lisää – kiitos.

Jos kysymyksessä oli sama asema niin vihjeen mukaan VK9XL ilmestyi 21223, jossa pihinää kyllä kuului, mistään lukemisesta ei voinut puhua, tässä se ssb ja cw ero taas tuli selvästi esille. Vaikka mikissä oli kuulemma YL operaattori, joilla yleensä puheäänen taajuus korkeampi kuin miehillä ja pitäisi tulla paremmin periaatteessa läpi. Vai olenko itse hukannut korkeammat taajuudet omasta kuulostani, tosin sitä ei ole vuosiin tarkemmin selvitetty. Ei ne heinäsirkat ole olleet, mitenkään aktiivisia olleet viime kesinä sirittelemään, muutama näköhavainto kyllä vielä oli, silmälasit päässä.




Muuta ajankohtaista sälää

Paikallisesta Hong Kong myymälästä hankin 6 m venyvän teleskooppi vartisen lumen vetimen, jolla voi maasta käsin harjakatoilta vedellä liikoja lumia alas, mukana tuli vaihtopää joka on tarkoitettu ränniharjaksi. Maksimi pituudessa on aika hepponen, sivuttaisliikettä tuskin paljoakaan kestää, suoraan  itseensä päin vedettynä vielä on ehjä, ainakin pakkaslumessa toimii hyvin. Kassan kuitissa: Kattokola – lumenvedin 6 m.

Maahantuojan sivuilla kerrotttin, että Tokmanni konserni tekee kauppoja myös heidän kanssaan, en tiedä sitten onko kyseistä tuotetta myös heillä.

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut


Ei kommentteja: