Oma blogiluettelo

maanantai 10. tammikuuta 2011

CE9/PA3EXX ja CE9/VE3LYC, IOTA - SA-031 äänessä



Maanantaina aamulla aikaisin  0230 utc 14040 oli CE9/PA3EXX Wollaston Isl IOTA SA-031 tuli luettavasti, ja rauhalliseen tahtiin piti yhteyksiä, lähinnä jenkkilää sinne meni, ei siinä EU juhlinut vaikka muutama kelpasi. Vasta- asemia en kuullut ollenkaan, joten uppi piti vihjeistä arvata, 1.5 ja 2.5 välillä se näytti olevan, antenni sojotti SP suuntaan. Siinä 03.00 utc maissa taajuus hiljeni, joko keli tippui nopeasti, asema piti taukoa, tai molemmat.

Vihjeiden perusteella asema on ollut koko paikallisen yön ollut äänessä, joten taukoa sielläkin varmasti kaivataan, tai ainakin operaattorin vaihtoa. Olihan saarella toinenkin operaattori VE3LYC. Paras bandi kelillisesti tänne olisi nyt 40 m, pitää kuitenkin  dx-clusteria tiivisti seurata.

Kävin pikkumukin eilistä kahvia alakerran termoksesta hakemassa ja aloin kirjoittaa tätä päiväkirjaa ja ruudulla oli toinen puoli clusteri näyttöä.Linukka hurisi lämpimänä valmiina iskemaan, bandi oli vain 20 m. Ja sieltä se vihje tuli CE9/VE3LYC 10108 uppia vain yksi, kello oli 03.25 utc. Nopean bandin vaihto linukkaan, hyvin kuului dipoliin ja kelpasi, nyt näytti EU olevan vahvoilla, vain taajuudella kutsuvat vähän hankaloitti kuuntelua. Minullekkin piti antaa toisto, koska saksalainen asema kutsui saman aikaisesti taajuudella, kun minulle annettiin. Ei UP 1 mennyt perille, usean yhteyden aikana siinä niitä taajuudella kutsujia riitti

Nyt vain seuraamaan, milloin siirtyvät seuraavalle täysin korkkaamattomalle saarelle, Diego Ramirez IOTA SA-097. Siinä sitä pileuppia varmasti riittää.


DX0DX porukka on edelleen jumissa, eikä paperit ole vieläkään kunnossa.

Suorassa QSL liikenteessä tarvittavia kansainvälisiä vastauskuponkeja (IRC) saa tilaamalla pienistäkin postikonttoreista, isommissa niitä tiskiltä saatavissa. Nämä uudet IRC vastaavat käsittääkseni yhden palautuskuoren paluumaksua, myös lisä korvauksena IRC kuponki käy, tiedän myös että taaloja lähetetään korvauksena. suoritetun  peditionin kustannuksiin, ellei ole jo visalla tai muulla tavoin sitä tehnyt. Lue ohjeet miten suositellaan tuon QSL kortin toimitus hoidetaan ja mahdollisen lisämaksun suoritus.

Verkkopohjaisia keliennusteita:

Hyvät VOACAP käyttöohjeet    http://www.ohdxf.fi/uutiset.html?6



Linkit
Oma vesimittari säästää vettä kerrostalossa ja etenkin vuokrakerrostalossa

Varaa tämä lukemiseen aikaa, tuhti tietoannos, suunnittelusta  käytännön toteuttamiseeen.
www.passiivienergiatalo.com

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut


Ei kommentteja: