Oma blogiluettelo

torstai 13. tammikuuta 2011

Kuuntele - älä sokeasti luota vihjeeseen ruudulla



CE9/ VE3LYC, iota SA-031, tuli keskiviikko aamuna taajuudella 7004.0 hyvin vielä kello oli 07.00 utc, pitkin paikallista yötä täältä on sinne keliä tällä bandilla.
CE9/VE3LYC, Cezar ja CE9/PA3EXX, Johan, pitäisi mennä QRT  Wollaston SA-031 jo tänään torstaina. Kun sää paranee he ovat menossa vielä korkkaamattomalle iotalle  Diego Ramirez SA-097. Sieltä se pileuppi syntyy.
Heidän sivuillaan, ei yhteyksiä vielä ole siirretty lokiin.Tässä vastaus: "  Sorry .. Wollaston Isl. SA-031 log not found!"

Kutsun ZL50VK asema ei ole missään Antarcticalla, vaikka prefiksitä sen saataisi luulla. Vaan on juhliva paikallinen kerho joka on ollut hyvin äänessä.

Hyvä esimerkki kuuntelun tärkeydestä oli muutamapäivä sitten, näin ruudulla vihjeen ZS8M , antenni oli sunnilleen oikeaan suuntaan. Taajuudella 21260 kuului asema joka jakoi kohtalaisen sujuvasti raporttia, laitoin jopa vihjeen ”hyvin kuuluu”. Kunnes asema antoi oman kutsunsa joka oli HZ1BL, ei ZS8M, joka oli vihjeessä. Tämä asema kyllä antoi kutsuaan useasti joten ei siinä ollut mitään ongelmaa. Monesti vain vastaavassa tapauksessa jos taajuudella oleva  asema säästään oman kutsun sanomista. Suuri vaara on että vasta-aseman lokiin kirjataan ihan väärän aseman kutsu.

Eikä kysymys ole mistään piratoinnista vaan huonosta kuuntelusta, joka laitetaan piraatin syyksi jos yhteyttä ei löydy oikeasta lokista. Luottaen sokeasti viimeiseen dx-vihjeeseen joka ruudulla näkyy. Ruudulla saattaa useassa vihjeessä keikkua oikea taajuus ,mutta kutsu on aivan toinen.


Linkki

Sanoma avaa maksullista artikkelikohtaista palvelua Hesarille.


Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: