Oma blogiluettelo

perjantai 7. tammikuuta 2011

Mustat listat ja bandikuri?

Sierra - Leonesta 9L1BTB on taas aktivoitunut, 40m cw:llä aamuisin. Laitoin hänelle kysymyksen milloin hän olisi 40 m ssb, näytti olevan puutteessa. Muistan että olen hänet 40m ssb vihjeissä nähnyt mutta en ole ehtinyt kutsumaan, aamuisin ennen auringon nousua tulee sieltä hyvin, jenkkilän sekaan kyllä pääsee.

Marionilta Pierre ZS8M on ollut erityisen aktiivinen, edelleen ne harvat cw yhteydet ovat arvoitus, toisaalta  kun siellä on joku digimode ohjelma jolla PSK ajetaan, saattaa siinä myös olla cw –osio, riippuu tietysti ohjelmasta. On täysin mahdollista että sitä Pierre käyttäisi, mutta cw vihjeet ovat rajoittuneet usein yhteen vihjeeseen ja usein ennen PSK alkua. Toisaalta  sitäkään en ihmettele, että cw tarjonta olisi vain todella lyhyt. Maailma kyllä kaatuu siellä päälle ja vaikka upista ottaisi, saattaa ruutu täyttyä kutsuista, jos rigissä ei ole cw-filsuja ja se tärkein, kokemus cw käyttämiseen ohjelmalla puuttuu tai on jäänyt hyvin vähäiseksi. Millään ohjelmalla en koskaan ole cw:tä ottanut ruudulle, joten nämä vain oletuksia.

Omilla sivuillaan Pierre torjuu kaikki huhut että hän olisi ollut CW:llä. Pierre on saarella toukokuuhun 2011 Myös hänen mustalista on saanut uusia kutsujia. Tuon mustalista on vähän kaksiteräinen koska se osaltaan perustuu Pierrelle tulleisiin ilmoituksiin, joita saattaa tehdä keskenään erimieliset operaattorit, ja asian taustalla on muut keskinäiset erimielisyydet.

Muistan Pohjois Korean vastaavan listan, joka kerättiin toisella tavalla, jossa P5/4L4FN piti sitä itse yllä, asemista joita hän piti hankalana, jatkuvalle kutsumisellaan. Toisaalta jos liikennekuria saadaan tällä keinolla bandeille, en ole asiaa vastaan, saadaanko näiden asemien yhteysmäärillä toivottua tulosta on jo eriasia.
ZS8M Log Book Scams:
1.  Israel: 4Z5AX, 4Z5IX, 4Z5KO, 4Z5PT and 4Z5LU; same operator
2.  Croatia: 9A2N, 9A2TE, 9A2C and 9A2YY; same operator
3.  Ukraine: US5CB / UR4CWQ / UT1CZ; same operator
ZS8M Blacklisted:
 I5REA, IT9BDM, I7YYZ, IZ1ZMN, OK2BGW, IW1BCF, IK8BQE, IZ8GCP, IT9KCD, IT9DVE, IZ3KNK, IZ0HPX (beware of this operator)


Minusta isoilla peditiolla joilla pidetään kymmeniätuhansia ja jopa satatuhatta yhteyttä, on todella tärkeää, että pileupin pitäjä pitää siitä kiinni mitä bandille antaa. Jos antaa NA, niin ottaa vain NA asemia, vaikka kuka EU kaveri sieltä kuuluisi. Tällä luodaan perustaa oikealla bandi kurille ja pidetään sitä yllä, jos sitä vielä on jäljellä. Kyllä niitä kutsujia aina löytyy, joilla maantiede on hukassa, jos vielä pääsevät läpi, homma vain jatkuu.

Sellainen on pileuppi kuin sen pitäjä. Jos pileupin pitäjällä ei ole tahtipuikko hallussa, on seurauksena ”eu zoo” dx-clusterin termiä käyttäen. Kyllä  pileupin pitäjän olisi myös syytä tutustua pileupin workkimisen aapiseen.
  
Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: