Oma blogiluettelo

perjantai 28. tammikuuta 2011

VP8ORK tuli torstaina illalla ääneen


Tuli se Souht Orkney VP8ORK torstaina illalla ääneen, en ihan ensi minuuteilla ollut mukana, mutta ainakin puoleen yöhön saakka, oli 20 m molemmat ja 30m sekä 40 cw, oli hyvin luettavissa pitkin iltaa. Myös 40m ssb kuului, mutta vähän oli vaisu, ettei ollut halua edes kutsua. Tuolla antenni suunnalla, (lyhyttä tietä) oli 40 m bandilla ukkosen aiheuttamaa rutinaa bandin pohjalla. ATT muutamalla pykälällä päälle niin lukeminen helpottui selvästi

Vasta perjantaina aamuna noin 05.00 utc oli 40m ssb signaalia sopivasti. Myös 80m cw näyttää kuuluvan, antaa isojenpoikien ja jenkkilän ensin hoitaa puutteet kuntoon ja dipololla  joskus myöhemmin., kun tänne peräkylään tulee vuoro. Se kyllä pileupin paksuudesta huomaa, milloin on vuoro edes kutsua.

Näin nopeaal kuuntelulla, en isoja häiriköitä taajuuksilla l huomannut, mutta nyt vasta perjantai, katsotaan sitten viikonlopulla. Kyllä varmaan niitäkin saamme kuullu.

160m  CW-kisa tulossa viikonloppuna, joten turha kuvitella VP8ORK workkimista siellä

Hyvä että koksista on jatko tuossa maston juurella, kaikki ylhäältä tulevat koksit mitoitettu siten että niihin pääsee maston jalustalla seisoen. Kaikki mahdolliset jatkot samalla korkeudella. Nyt kostea lumi jäätynyt tehnyt koksien pyörimisvaran olemattomaksi  ja nykäisin koksiliitoksen irti jossa 40 m yagi. Yhdenlainen sulake tämäkin, tiesi tarkalleen mistä oli pettänyt. Oma moka, vaikka pihalla lumitöissä joka päivä, jäi vain maston juuren koksit huomioimatta.

Sähkökatkojen kokonaispituus tämän ongelman jakson aikana, oli täällä noin reilun kuusi tuntia yhteensä, tarkastin ulkovalojen kellokatkaisijasta tilanteen.

Linkki


Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut



Ei kommentteja: