Oma blogiluettelo

maanantai 18. lokakuuta 2010

Tulihan se eka 80 m PJ cw:llä

Viikonloppu meni muissa puuhissa ja  aina illansuussa pääsin bandia kuuntelemaan, PJ vihjeitä pukkasi, kyseiset bandit oli jo täällä kiinni. Pilkkuja oli jo reilusti, mutta A-indeksi oli taas noussut  12, näkyy se purevan PJ keleihinkin 10, 12 ja 15 m bandeilla.

ZS8M oli myös ollut 12m ssb:llä, en tiedä oliko keliä tänne vähän epäilyttää, oli niin ajankohta kaukana paikallisesta auringonlaskusta, jota yleensä edeltää kelipiikki.

Maanantaina aamusta aurinko minulle hymyili sain ekan 80m PJ cw:llä, välillä olin jo vaipunut 80 dipolin osalta jo synkyyteen. Pitääkö käydä mastossa ja vaihtaa koksin päät harusdipolissa, nyt alkoi jo pileuppiin vain mahtua dipolilla ja AL-1500 linukalla. Kyllä tuon PJ6A signaali on ollut siellä bandilla ihan omaa luokkaa, ei edes PJ2T signaali voi siihen verrata. Vaikka A-indeksi oli jo noussut 16, illan kelit PJ suuntaan voi olla huonot 15, 12 ja 10 m bandeilla, ellei indeksi putoa reilusti alle 10.

Sain palautetta ettei minun kuulemiset olleet olenkaan kuultavissa siellä ja siellä. Tämä on sitä dx-workkijan arkipäivää, vaikka olisi ihan saman suorituskyvyn antennit ja niiden korkeudet, kelit nousee ja laskee eriaikoina eripaikoissa suomessakin. Ja toisinaan sitä asemaa siten kuule olenkaan, mihinkään aikaan. Ja sitkeä odotus saatetaan palkita tulevina päivinä, pitää vain olla kuulolla ja yrittää uudelleen.

Tässä yksi tosikertomus kelien eroista:

Uusia maita dxcc listalla ovat, tässä tiukka peruspaketti.

Curacao; PJ2
Sint Maarten;PJ7
Saba & St Eustatius; PJ6 ja PJ5
Bonaire ; PJ4

Yhteydet hyväksytään 10.10.2010 klo 0400 UTC alkaen.

Monet nykyisistä peditoista päättyvät 20 tai 22.10.2010, uusia retkeläisiä on saarille menossa. Uskon että CQ WW SSB  ja CW:llä on kaikilta saarilta aktiviteettia.

CQ World Wide DX Contest - Official Home Page
   
Pertin päiväkirja



Ei kommentteja: