Oma blogiluettelo

torstai 7. lokakuuta 2010

Korkealta näkee pitkälle, jos pääsee mäelle

TO7ZF St.Barthelemy on ollut aktiivien, keskiviikkona oli 7120  EU:lle hyvin tarjontaa ja aamulla aikaisemmin 3775, jota en huomannut, oli hälyt poissa päältä, aamun kahvia jälkeen tulin uudelleen rigien äärelle, asema oli jos siirtynyt sinne 40 m ssb:lle

Myös KG4AS Guantamolta äänessä 14181 keskiviikkona iltapäivällä, ei siinä pileupin ajosta voi puhua mitään, yhteyksiä siinä lähinnä hierottiin, taajuudelta numeroittain. Liikaa negatiivisia asioita yhdessä, että siitä syntyisi sujuvaa työskentelyä. Ei onneksi ole tuolla bandilla ja tuo mode puutteessa joten, joten taas ulkotyöosastolle.

Torstaina aamulla oli KG4SS RTTY tarjoilemassa 7038

Torstaina aamulla oli myös PJ5/K1XM taajuudella 7003 ja signaali oli hyvä kuten siihen aikaan 40 m Karibialta pitääkin olla, kello oli 03.00 utc. Pileupin workkiminen kävi sujuvasti.

Toivotaan että tähän avajais kahinaan näillä PJ porukoilta on ymmärrystä heittää osaajat operoimaan, tehtävä ei varmasti ole helppo kokeneellekaan  operaattorille. Ryhmät vilisevät kontesti jyriä, joten workkimis osaamista varmasti löytyy, mutta  löytyykö tähän tilanteeseen tarvittavaa jämäkkyyttä.

Pileupin pitäjä on se kapellimestari joka taajuudella tahtipuikkoa heiluttaa, ei ne taajuudella huutajat tai kutsujat, sopivasti vain häiritsevät.

Sellainen pileuppi kuin sen pitäjän taidot – vanha totuus. Ja kyllä meissä riittää  kouluttamista, se on helposti bandeilla todettavissa.


Pertin päiväkirja





Ei kommentteja: