Oma blogiluettelo

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Terveisiä Marionilta


VK suuntaan on  aamuisin avauksia ja tietysti japanilaisia on 12 m bandilla,

VK6LC tuli perjantaina aamupäivällä 24960 hyvin


VK8JM tuli lauantaina aamupäivällä 28495 ja pitihän se 10 m antennin koksi käydä laittamassa siihen toiseen 80 dipolin koksipäähän. Vähän huolimattomasti bandia kuuntelin, en kuullut japanilaisia 10 m bandilla. Ehkä se keli ei vielä sinne jaksanut nousta.

Pierre ZS8M kirjoittaa kuukausittaisessa uutislehdykässään:

Marraskuussa hän saa uuden antennin pystytetyksi vertikaali SteppIR Big Mk III http://www.steppir.com/files/vertical%20brochure.pdf

Liikenteen tasoa hän on joka kerta arvostellut ja moittinut jopa kutsulta mainiten tiettyjä asema tai tiettyjen maiden asemien tapaa yrittää yhteyksiä Marionille.  Erityismaininnan häneltä saa  uudelleen ja uudelleen kutsuvat asemat, jotka ei kuitenkaan useista yrityksistä huolimatta kuule häntä ja viittaa tämän linkin käskyihin ja niiden selityksiin.   http://www.dx-code.org/

Yleensä Marionin signaali on huono, hyvin huono, tai ei kuulu ollenkaan. Vain muutaman kerran olen 15 m ssb asemaa lukenut hyvin. Tietysti en ole aina ollut bandillla kun hän on ollut, nykyisin seuraan vain niitä bandeja joilla sinne ei ole ollut yhteyttä. Joten mielipiteen pohjalla on paljon mutua.

ZS8M October 2010 news


Voimassa ja karensissa olevat tunnukset. Mitkä ovat seuraukset jos työskentelee bandilla ja käyttää kutsua joka on karensissa. Minun käsityksen mukaan kyseinen tunnus ei ole enää voimassa, mutta edelleen entisen omistajan saatavissa tietyn ajan.


Kuikka pariskunta vielä järvellä huutelee, olisiko jo lähtöhuutoja. Usein niitä kerääntyy muutaman linnun ryhmiin järvelle ennen lähtöä. Myös joutsenet muutto matkoillaan tänne yöksi parkkeeraa ja aamuisin pitävät aikamoisen lähtö kaakatuksen, hyvin kuuluu näin tyynellä säällä.

Syksyn hommia tuolla ulkona riittää, kesäkalusteet talviteloille, kesä aikana aina jotain uutta ilmestyy ja syksyllä vasta huomaa, mihin ne talveksi sijoittaa.

Miehen mielipide: Pullukka ei kelpaa. Päällä ei pysy ja alle ei uskalla mennä. 

Pertin päiväkirja




Ei kommentteja: