Oma blogiluettelo

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

10 m avautumista ja yö keliä odotellen

Alkaa suurin innostus  PJ tarjonnasta hiipua, nyt keskiviikko aamulla enää PJ6A ja PJ7E näkyy vain vihjeissä, ja minunkin lokissa heillä on selvästi eniten merkintöjä.

Yllättäen 80 m cw:lle ilmestyi myös PJ4D ja kysyntää oli yli aseman suorituskyvyn, kaksi tai kolme kertaa piti  arpoa muutaman kirjaimen ryhmä jostain kutsusta, mutta jatkoa ei tullut. vaan taas arvottiin uusi kirjain ryhmä. Kun sekään ei onnistunut, oli pelkän cq vuoro.

160 m en ole edes kuunnellut, johtuen asemani suorituskyvystä. 80 m vain yksi merkintä, myös 30 m on ollut kovin hiljaista vain PJ6A ja PJ7E merkinnät. 10 m avautumista olen kovasti odotellut, ajoittain 12m asemat tulleet todella hyvin. Aktiviteettiä siellä kyllä on ollut, pohjoisen kautta mahdollisesti olevaa yökeliä en tosin ole kuunnellut.

Ensin pitäisi olla suora kelipiikki, siinä vähän ennen auringonlaskua. Olisi myös pohjoisen periaatteessa kelit mahdollisia, etenkin jos siellä PJ olisi suunta - antenneita käytössä ja linukat. Tämä olettamus perustuu ajatuksen että PJ käännetään ne suunta-antennit pohjoiseen kun ajetaan jenkkilää ja siitä signaalit tulisi myös tänne, jos olosuhteet ovat etenemiselle otolliset, ei auroraa ja sopivasti pilkkuja.

Näin on toimittu pilkkumaksimien aikana, jopa Pacifikkia on workittua täältä jenkki pileupin seassa  yöllä 15 m ja 10 m bandeilla, muuta ei bandilla silloin ole kuulunutkaan.
Jopa täällä etelässä, pohjoisen asemille se joka öistä herkkua. Sen huomaa kun kuuntelee OH8X kisa workintaa nykyisin, vaikka 20 m bandilla. Toivotaan että bandit laajenee myös 15 ja 10 m yökeleille – lisää vain pilkkuja.

Pertin päiväkirja

Ei kommentteja: