Oma blogiluettelo

tiistai 12. lokakuuta 2010

PJ jahtiin taitaa tulla pieni tauko, A indeksi - 49


Kyllä tähän PJ jahtiin oli tehtävä omakirjanpito, ei siitä muuten järkevästi selviä. Etenkin OH -maratoonarit joilla on kaikki ja kaikilla bandeilla workittava ja usealla modella.

Maanantain myöhäisen illan signaalien auroraa ennustava käheys oli tosi, nyt  A – 49 ei hyvää lupaa päivälle.

Nyt sen eilisen CE0Y/DK7ZB tulemisen 12 m cw;llä voin jo laittaa nousevan auroran piikkiin, usein juuri ennen auroran alkua, on todella lyhyt mutta hyvä kelipiikki. CE0Y/DK7ZB  signaalissa ei vielä mitään auroran säröä ollut, puhdas ja hyvä tone.

Maanantain myöhäisen illan signaalien auroraa ennustava käheys oli tosi, joten 12 m pileupeissa yritin olla muista erillään, koska en uskonut että signaalini voimakkuudessa pärjää muille EU signaaleille. Ja levisi sen varmaan meidänkin signaalit siellä toisessa päässä, on se aurora sellainen signaalin muokkaaja. En vielä 12m saanut sinne yhteyttä ja tänään tiistaina ei varmaa PJ asemia edes kuultavissa, noilla bandeilla kyllä nuo A-indeksit siitä pitää huolen.

Kuunnellaan kuitenkin, vihjeitä varmasti tulee siitä pitää ne monet asemat jotka ovat tämän tapahtuman ansiosta aktiivisia. DX-clusterit suorastaan pullistelevat asemista joita heihin on kytkeytyneenä.

Tässä ehkä tämän tapahtuman parhaiten varustettu asema, varsinainen tykki johon olen saanut vain yhden yhteyden.  PJ2T Station Home Page


PJ6A logi löytyy: http://www.saba2010.com/
PJ7E logi:  http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=23993

Pertin päiväkirja





Ei kommentteja: