Oma blogiluettelo

lauantai 23. lokakuuta 2010

Pientä hengähdys taukoa PJ suunnassa ja tietysti täällä



Useana aamuna on E51NOU South Cookilta ollut 24892, ja 28010 ei mitään havaintoa pitkää tietä tai lyhyttä tietä. Tuolta etelästä ja UA3 sitä kehuvat ajavan. Kutsujat pihisten kuuluvat, ei itse asema. Samoin FO8RZ on 28006 kiusannut eteläistä ja keskistä  EUta, tänne ei ole signaalia kuulunut. Tosin tämä FO ei niin ole enää kiinnostanut, tuo E51NOU kyllä on vielä puutteessa sillä bandilla, joten kuuntelu on keskittynyt siihen suuntaan ja 12 m taajuudelle.

21010.5 NH7O tuli perjantaina aamulla pitkäätietä paremmin, kuin lyhyttä. Siellä näyttää olevan muutakin kuin 100 w ja keppi. Ei signaali mitenkään ylivertainen ollut, hyvin kuitenkin luettavissa.

 NH7O Maui, Hawaii

Keli-indeksit taas vähän laskeneet, pilkkuja selvästi vähemmän, kuin muutama päivä sitten, silloin kun niitä PJ asemia on täälläkin kuultu.

On tämä pilkkujem herääminen toiminut hyvänä herätyskellona monelle asemalla täällä pohjolassa ainakin kuunnella, tai seurata dx-clusterilta tulevia vihjeitä kyseisillä bandeilla. 12 m bandi on suorastaan herännyt eloon, kyllä 10 m on keliä päivittäin ainakin etelään ollut, kuuntelemalla 28200 majakka ketjua se selviää. Vastaavat majakat löytyy myös 24930 niitä kannatta seurata jos  bandilla ei muuta itselle tärkeää tapahdu.
  
Tervalepissä ja tuomissa vielä lehdet vihreitä ja osa vielä puussa. Vaikka muutama pakkasyö ollut. Koivuista osa, haavat ja vaahterat jo pudottaneet ne keltaisina maahan.
Lähdevesi kaivossa, ei pinnan korkeudessa merkittäviä muutoksia, ei kuitenkaan ihan kuiva vaikka vähissä. Järvenpinnan nousu edelleen odottaa syksyn sateita,  ei ole vuodenajalle tyypillinen  pinnan nousu alkanut, pohjavedet on täällä  keskimääräistä alempana. 
Otollinen ajankohta vesiosuuskunnan perustamiselle, joka täällä oli viimeviikolla  perustettu, saapi nähdä mitä tarjoavat, jos tarjoavat yleensä,  koska ja millä hinnalla.

Pohjaveden pinnankorkeus - ymparisto.fi

Linkit

Kommentti: Olet filtterien armoilla -   Markkinointi&Mainonta

Kristillis-siveellinen kirjoitus — Jari Tervo

”Toivottavasti tämä on nyt kyllin selvästi sanottu: pidän uskontoon pohjautuvaa poliittista toimintaa politiikan alhaisimpana muotona. Niin Suomessa kuin Iranissa.”


Pertin päiväkirja



Ei kommentteja: