Oma blogiluettelo

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Ten - Ten - Ten päivä illassa


Ten – Ten – Ten päivä alkoi lupaavasti heti 04.00 utc 40 m bandilla oli kaikki viisi cw asemaa siististi ennakkoon ilmoitetulla kaistoilla. Siinä vaiheessa kun  s-mittari alkoi näyttää S-9 lukemia alkoi täältäkin päästä läpi 05.14 – 05.54 utc välillä oli kaikki viisi lokissa. Palkitsin itseni alakerran aamukahvilla ja sen jälkeen taas samalle bandille ssb asemien kimppuun, vain PJ2T jäi sieltä puuttumaan, keli jo alkoi jo selvästi täällä hiipumaan, viimeinen ssb yhteys oli 06.54 utc

Aamupäivän aikana kuulin hintelästi 10125 PJ7E, en ehtinyt saada linukkaa tulille ja asema hävisi.

Nyt vain 20 m avausta odottamaan ja klo 10.07 utc  tuli eka merkintä lokiin cw:llä  ja 13.26 utc oli viimeinen merkintä. Täältäkin jäi PJ2T  puuttumaan, 15 m tuli vain kaksi merkintää ja viimeinen 16.08 utc, lyhyt piikki joka meni läpi, nekin cw:lle.

PJ2T joka oli 14002, oli mielestäni pullein pileuppi ja pitkään ajoi vain jenkkilää, ei kelvannut täältä mitenkään vaikka kuinka yritin ja erityyleillä, muutama hertsi ylhäältä tai alhaalta minun kutsutaajuudesta jenkkilä kelpasi, tai ainakin niin minusta tuntui.

Päivälle kertyi 15 merkintää, joista 11 cw:lle ja 4 ssb:lle, selvästi odotettua parempi  saalis oli. Mielestäni tuo 40 m aamun avaus oli helpoin, paikallisen auringon nousun jälkeen, tunnin sisällä kaikki cw:llä.

Oli siellä erilaista pileupin poiminta tyyliä, sujuvaa yleensä kyllä. Muutamilla vauhtia ihan sopivasti, pitkään kutsujat jäi pahasti jalkoihin. Kerran piti kutsu vain antaa, jos mieli pileuppi aseman rytmiin samaistua ja päästä kuultavaksi, pitkään kutsujille ei selvästi vastattu.

Pertin päiväkirja





Ei kommentteja: