Oma blogiluettelo

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Odottavan aika käy pitkäksi


Uusia DXCC- awardin maita on tulossa ääneen. Tämä todella harvinainen ja massiivinen uusien maiden samanaikainen ääneen tulo alkaa sunnuntaina 10.10.2010 klo 04.00 utc.

PJ Pandemonium -– Opening October 10 on an HF Band Near You

Ainakin seuraavat uudet PJ operaatiot Karibialta, Curacao PJ2,  Bonaire PJ4,  Statia PJ5,  Saba PJ6 ja  St.Maarten PJ7, operaatiot tulevat.  Heillä on yhteistyötä että ovat saaneet aikaan keskinäisen taajuus taulukon bandeittain.

 http://dx-world.net/wp-content/uploads/2010/09/PJ_Band_Plan_10-10-10.pdf


ARRL ei ole vielä julkaissut lista mitkä näistä täyttää uuden awardin kriteerit DXCC - maina. Kaikki liikkuva on kerättävä talteen. Nämä peditiot ovat viikon tai jopa parikin äänessä ja kortit tuskin ennen vuoden vaihdetta kelpaa ARRL, kuka niitä sinne lähetteleekin. Joten ei paniikkia jos ei ensiminuuteilla sinne yhteyksiä saa, joka täältä on realiteetti, joka on syytä huomioida.




24 MHz oli tiistaina illansuussa hyvä avaus Kanadan itärannikolle VE1-3 ja tietysti VO1HP tuli pitkin iltapäivää hyvin ja 100 w riitti hyvin täältä yhteyden pitoon, vaikka kutsujia oli koko EU alueelta. DX-clusterin mukaan MUF tuohon suunta oli silloin 19.1 MHz

DK7ZB, Martin,  Easter Islandilta on ollut äänessä CE0Y/DK7ZB ainakin 30 ja 20 m cw:llä
aamuisin 0200 to 0400Z..


Linkit

Omakotiasukas kaipaa tietoa energiaremonttiin - Tekniikka&Talous

MTT (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) FOODSPILL jäljittää ruokahävikkiä

Pertin päiväkirja






Ei kommentteja: