Oma blogiluettelo

tiistai 12. lokakuuta 2010

PJ hurmassa tässä mennään


Maanantaina oli taas uusi päivä ja puuttuvia 20 m ssb PJ asemia oli kuultavissa ja PJ2T kiertää minua, ainakin 14002 ja 21002  oli hyvin tulevien asemien joukossa, ei vaan kelpaa, jenkkilä kyllä.

PJ6A oli 15 m cw:llä ja sanoi että ottaa uppia, vaan siitä se taajuudelta otti, olikohan sukset vähän ristissä vain tarkoitus hajottaa porukkaa vähän ylemmäksikin. Onnenkantamoinen PJ4D oli 15 m ssb:llä ja linukka vasta lämpenemässä, siitä 100 w otti minut  3 upista ja ihmetteli 100 w tulemista.

PJ5/K1XM tuli heikosti 24901 ja OHsta oli kutsujia, taisi siinä jokunen OH mennä läpien, jenkkilää oli alku iltapäivästi ja myöhemmin kyllä EU.

Marco PJ7MF oli poikkeus PJ retkeläisistä, numeroittain ottaa taajuudelta. Kaikki ei tätä käytäntöä hyväksynyt, myöhemmin otti maittain ja pääsi vasta EA makuun heitäkin numeroittain, vaan taajuuden täytti ajoittain selvä häirintä. Vaikka pitkiä saarnoja käytti perusteluihin, miksi hän toimii näin. Onneksi sieltä oli muitakin PJ7 asemia, kuin tämä pileupin ajaja, jossa oli vahvaa hieromisen makua. Täältä ehkä löytyy selitys tälle käyttäytymiselle.

QRZ.COM Callsign PJ7MF

Aika jännää Karibian signaaleissa oli illansuussa selvää auroran käheyttä, no antenni on silloin vähän ylös lännestä, joten kaikki on mahdollista. Ja tiistain aamulla A-indeksi oli 46, saattaa olla tiistaina vähän rauhallisempaa täällä.

 Myös Pierre ZS8M oli 10 m ssb :llä vihjeiden mukaan,  illalla auringon laskun jälkeen, jolloin MUF oli jo tänne pudonnut ja mitään ei kuulunut 28510 jossa otti uppia , kutsujia kyllä kuului.

Illan kohokohta oli CE0Y/DK7ZB kuuleminen ja saaminen lokiin, 24922, hän on ollut iltaisin usein vihjeissä,  nyt vasta onnistuin kuulemaan ja ehti linukkakin tulille.

Linkki

Verkkouutiset - Toimittajien poliittinen väri halutaan tutkia


Pertin päiväkirja





Ei kommentteja: