Oma blogiluettelo

torstai 7. lokakuuta 2010

Mihin aikaa ja millä bandilla - täältä olisi mahdollisuus


Omat arveluni mukaan tuonne uusien PJ asemien suuntaan on täältä lähes aina keliä, jollain bandilla.
Heti alussa sunnuntaina kello 04.00 utc, pidän hyvänä bandina 40 m. Auringon nousu on täällä etelässä 04.30 utc maissa, joten siitä voi jo tiettyjä päätelmiä tehdä. Myös iltapäivällä ja illalla on hyvää keliä sinne monella bandilla.

Jos aurora ei iske, voi täällä yölläkin tulla pohjoisen kautta asemia sieltä, kun ovat suunta-antennit kääntäneet jenkkilään. Suoraankin tulemisen mahdollisuus on todennäköisempää, jos ei muuta niin eteläinen EU niitä siltä ajaa, kannattaa seurata.

Tässä ensihuumassa on kysyntä ylittää tarjonnan pahasti, joten voisi kuvitella että heillä on pakko ajaa ensin voimakkaat asemat pois ja silloin jenkkilän operaattorit ajavat jenkkilää, jotka ovat siellä voimakkaita.

Arvelen ettei täältä ole linukallakaan helppoa vaikka vasta-aseman signaali olisi desibeli puolella. Karibialle ajo täältä jenkkilän yli vaatii signaalin lisäksi osaamista ja vähän tuuriakin,  upit tässä tilanteessa ei voi olla suuria koska usean aseman pileupit viesi liikaa tilaa bandeilta.

Toisaalta saataisi olla selvempää jos siellä olisi vastaanottoa maanosittain ja bandin kelien mukaan.

Tietysti oman aseman suorituskyky ratkaisee, 100 w ja dipolilla / 3 elm, ei ehkä siihen ensi kahakkaan ole syytä suurin toivein mennä, ainakin syytä vaihtaa operaattorille hidas 10 A sulake.

Mutta onko sillä väliä milloin ne yhteydet sinne pitää, ekana vuorokautena vain parin viikonpäästä. Tietysti isoilla pojilla, OH-maratoonareilla on omakisa ja henkselinpaukuttajaiset miten nopeasti ne tuli kaikki workittua.

Tulemme elämään harvinaisia ja ikimuistoisia hetkiä dx workkijoina.
  
Linkit

Mihin terveydenhuolto hävitti 100 miljoonaa? - Tekniikka&Talous

Lintuparvet havaitseva kaksoispolarisaatiotutka Ikaalisiin - Tekniikka&Talous

Pertin päiväkirja





Ei kommentteja: