Oma blogiluettelo

perjantai 30. lokakuuta 2009

Niin on IOTA pitoista


Olen taustalla pitänyt rigiä 12m cw:llä ja siellä on aamupäivisin ollut idästä hyvin kuultavissa VR2, VK6, BA. Muutama JA: kin on siellä pihissyt, hetken aikaa. Eurooppalaisten lisäksi, vaikka antenni on poikittain sinne.

P29VLR on tullut ääneen, uudesta kierroksensa iotasta OC-231, mutta ei 18074 LP tai SP tänne kantanut, myöhemmin iltapäivällä oli 14040 paremmin keliä ja hei/hej vaihdettiin.

Myös P29CS ilmoitteli itseään illansuussa dx-clusterilla olevansa iota OC-069, taajuudella 7170 ja kyllä se pihinä tännekin kuului 100w siellä ajettiin.
http://www.qrz.com/db/P29CS

ZZ6Z iota SA-019 tuli aamulla 7140 todella hyvin, kuin sieltä suunnasta yleensä siihen aikaan aamuisin. Jopa LP keliä on aamuisin on ollut Pacifikin suuntaan, VK tai ZL puhumattakaan.
http://www.qrz.com/db/ZZ6Z

Nyt lähestytään tilannetta (vuoden aikaa) jossa olemme gray-line tilassa koko päivän ja 40 m se merkitsee, että pimeään, tai lähes pimeään osaa palloamme on aina keliä. Viimeistään kuukauden kuluttua, CQ WW CW aikana se on koko vuorokauden todellisuutta. Jo sinulla on sille bandille suunta-antenni kuuntele ja kääntele sitä saatat yllättyä mitä kuulet ja mihin aikaan päivästä. Jos olet vain OH-asemia tottunut siellä workkimaan.

Täältä löytyy hyvä ohjelma DX-Atlas, gray-linen etenemisen seuraamiseen. Tietysti myös muita keliohjelmia, jopa se CW_skimmer. Sivut ovat VE3NEA taattua laatua.

DX Atlas: Amateur Radio software
http://www.dxatlas.com/

Linkkejä

Onko sinusta yrittäjäksi: Finnvera Yrittäjätesti
http://www.yrittajatesti.fi/yrittajatesti/

Paha tekstari vie kohta vankilaan — Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/75454-paha-tekstari-vie-kohta-vankilaan

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: