Oma blogiluettelo

lauantai 17. lokakuuta 2009

KH4 Midway, kutsulla K4M edelleen saalistuksessa


K4M oli Perjantaina ”pitkään” 15 m, keli ehti melkein OH nousta tai ainakin tänne kaakonkulmalle. Muutaman yhteyden verran, korkeintaan oli 10 minuuttia luettavissa. Täytyy suorastaan ihmetellä mikä sen EUn workkimisen tekee niin vaikeaksi, että kesken se pitää jättää, muutama UA sinne mahtui lukuisten JA-asemien sekaan ja siihen se tyssäsi. Asema vain hävisi ja koska kutsuvat asematkin samoin niin oli se uskottava, että tämän bandin workiminen loppui siihen kello oli silloin 06.00 utc maisemissa.

Näyttää selvästi nuo 17 tai 15 m yhteyksien ajankohta on selvästi kaksijakoinen. Ne on pidetty aamupäivällä 5.00-6.00 utc maissa tai sitten ilta yöstä, silloin olen jo ollut pois rigien ääreltä. Uskolliset kuuntelijat ovat tulleet palkituiksi, eteneminen tuohon aikaan ja tuohon suuntaan ei ole mikään uusi, on sitä Pacifikin asemien takia nukkumaan menoa siirretty, jos kysymys oli uudesta dxcc-maasta.

Näissä viime aikaisissa peditioissa on ollut tämä nettilokien osoite sama ja siellä on rankattu asemat dxcc-maittain qsojen määrien mukaiseen järjestyksen. Tästä on helppo katsella tulevia OH-martoonareita ja vain odotella milloin heidän kutsunsa ilmestyy listoille. Kokemuksesta voi sanoa, ettei se yhdessä yössä tapahdu, eikä ihan kahdessakaan, riippuen mistä lukemista lähdetään. Nykyisin en ole missään listalla http://www.clublog.org/charts/?c=K4M

Linkit

Näin syöt hyvin ja ilmastoa suojellen - katso viikon ruokalistat
http://www.aamulehti.fi/extrakuvat/ekoruokalista.jpg

Suomen metsien asema hiilinieluna vaakalaudalla - HS.fi – Talous
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Suomen+metsien+asema+hiilinieluna+vaakalaudalla/1135250087410?ref=rss

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: