Oma blogiluettelo

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

R-indeksi taas tippunut nollaan - ei pilikkuja


R-indeksi on taas tippunut nollaan, joten ne 10 m kelit voi unohtaa, mutta 80 tai 160 m se ei suuremmin vaikuta, joten siellä jahtaaminen jatkuu.
FT5GA kertoo lauantaina tulleessa viestissään, että keskittyvät jäljellä olevina päivinä joita on 8.9.2009 saakka, 80 ja 160 m alueisiin. Vaikka ne ovat siellä kovin hankalia kuunnella QRN tason vuoksi. Sunnuntai on ehtinyt 01.00 utc , eikä asemaa oli koko yönä kuulunut millään bandilla. Onkohan kilpikonnat tehneet hyökkäyksen sisäsaaren leirille, kun niitä kuulemma siinä rantaviivalla oli ettei antenniakaan saanut sinne pystyttää.

3D20CR vaan workkii niitä bandeja, eikä vaan meinaa.Tänään lauantaina oli signaali hyvin luettavissa 3505 parhaaseen grayline aikaan, mutta kutsujia oli liiaksi asti, ei näillä langoilla ja tehoilla ei ole mitään asiaa isojen poikien leikkiin, ehkä muutaman illan päästä tai viikolla arki-iltana. 10.9.2009 saakka siellä ollaan ja loki saadaan nettiin vasta operaation päätyttyä. Mielestäni mukavasti on OH asemia mennyt läpi. Seuraavilla bandeilla ainakin olen kuullut 17m ssb, 20m ssb ja cw, 30 m ja 40 m cw ja ssb. Jos nuo pilkut on noin vähissä pysyy kuin nyt, voi 15 ja 12 m yhteydet olla vähissä 10 m puhumattakaan.

Toisen vfo kuuntelussa käytettävän filtterin leveys on dx-pileupissa selvä etu, saa nopeasti lähettävän aseman taajuuden selville. Se mitä sillä tiedolla tekee, on ihan oman päättelyn tulosta. Meneekö taajuudelle kutsumaan heti edellisen yhteyden jälkeen vai vähän ylä-tai alapuolelle. Vai istuuko kuin kilometritolppa paikallaan, luottaen että kyllä minut löydetään.. Silloin se toinen vfo on melkein turhahankinta, pelkällä RIT illäkin voi pärjätä.

Kyllä minä ainakin yritän seurata miten pileuppi operaattori käyttäytyy, luulen että saan yhteyden nopeammin. Kyllä näissä viimeaikaisissa operaatioissa, on ollut tilanteita jossa signaali ei vaan riitä, joten on parempi odotella sopivampaa ajankohtaa, vaikka vasta-aseman signaali olisi tasolla jossa yleensä omalta asemalta yhteys syntyy. Nyt on vain ollut kysyntä keskimääräistä dx-operaatioita runsaampaa. Vasta-asemat ovat olleet - Most Wanted listan kärkeä, kysyntä ja häiriköinti sen mukainen.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: