Oma blogiluettelo

perjantai 2. lokakuuta 2009

Kuuntele kuuntele ja tarkasti


Kuuntele, kuuntele ja kuuntele, vasta-aseman kutsu taajuudelta älä usko dx-clusterin antamaan vasta-aseman kutsuun, juuri nyt on monia dx-peditioita menossa ja vihjeissä näyttää olevan paljon sekaannuksia, kutsua vaan monistetaan. Etenkin bandeilla jossa ei ole suunta-antennia tai sitä ei edes viitsitä käännellä jos asema kuuluu, suunnan varmistamiseksi.
Ei ole mikään harvinaisuus että väärän dx-pedition kutsu, on kymmenien minuuttien ajan vihjeissä. Tai kyseessä on piraatti kuten FT5GA on saanut kokea, usein huoltotaukojen aikana.

Perjantain aamulla innostuin TX5SPA vihjeen jälkeen kuuntelemaa 3520 ja siellähän se pihisi vaikka aurinko oli jo noussut, ei luettavasti mutta kuitenkin minunkin dipoliin. Tosin kuuntelin väärän bandin dipolilla, 160 m oli parempi kuuntelussa, jäi vähän kaivelemaan olisiko se sittenkin tullut oikeaan aikaan luettavasti, kun nytkin pihinän tasolla oli.

TX5SPA Log by dxzone.com
http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=21458

3D20CR oli 21024.0 OH kelin etenemistä seurailin Perjantaina aamupäivällä ensin sitä kutsui ja saikin todennäisesti OH8 ja kutsujia löytyi OH7 ja OH5 tuolta Lappeenrannan suunnasta, vähän myöhemmin Retu OH4MDY piti yhteyden, täällä ei edelleen mitään havaintoa. Retulla on mastossa pituutta ja stakissa useita 20-15-10 antennia, jos en ihan väärin muista. Jokunen vuosi siitä on viimeksi siitä ohi ajelin, ja havainnot siis jo vanhoja.

Näyttää jo n. 100 km tekevän kelissä ihmeitä, Retulle taitaa olla lähempänä 200 km tuo välimatka. Ennen tätä operaatiota oli vain 15 ja 10 m cw qsot lokissa ja kortit. Joten ei 15 m mitään paineita, kunhan tuossa taustalla vain oli rigi taajuudella, ja toinen vfo upissa ja molemmat samaan aikaan kuuntelussa. Ja MUF näytti jo 9.00 utc sinne kääntyneen laskuun. Tällä otannalla Conway Reef kelipiikki 15 m bandilla sattuu siinä 8.00 –9.00 utc välille.

Linkkejä

Tekniikan näpertely liikenteessä tappaa tuhansia – Tietokone
http://www.tietokone.fi/tietokone/uutiset/tekniikan_napertely_liikenteessa_tappaa_tuhansia

Kansa remiksasi julkisen sektorin dataa – tässä parhaat / Vimpaimet / Digitoday
http://www.digitoday.fi/vimpaimet/2009/10/01/kansa-remiksasi-julkisen-sektorin-dataa--tassa-parhaat/200921130/66?rss=6

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: