Oma blogiluettelo

perjantai 2. lokakuuta 2009

OH5RBI dx-clusteri hälyyttelee ja antenni pyörii




Nyt on jo runsauden pulaa dx tarjonnassa FT5GA FR/G,Glorioso Isl,TX5SPA FO/A, Australl Isl, 3D20CR Conway Reef ja tämä viimeksi ääneen tullut Amerikan Samoa KH8/N9YU. Kaikki nämä vähän harvinaisempia, ei mitenkään jokapäiväistä herkkua. Antenni saa pyöriä alvariinsa kun tuo Conway Reef tuli ääneen ja bandi puutteita siellä melkoisesti.

Tarkkasilmäisimmät ovat havainnet että FT5GA lupa on 10.10.2009 saakka voimassa, riittääköhän heillä potkua siihen saakka. Tai onko jo lähtö löyty lopullisesti lukkoon riippumatta tuosta lisensin päättymisestä. Ainakin kuvista päätellen ei siellä workita mistään teltasta tai väliaikaisen pressun alta, vaan lähes keskitason hotellihuoneen tasoisista tiloista, joten voisi kuvitella ettei muut huoltotilatkaan ei ole mitään erämaa olosuhteita vastaavia.

Toinen TX5SPA asemista oli aamulla 7053 ja pihisi täällä via LP, ei malttanut olla siinä että olisi paikalliseen auringon nousuun, tai sitten keli vaan loppui. Hyvästä aamukelistä johtuen sain CE 80m cw:llä uutena bandi maana. On siitä aikaisin heräämisestä ja FT5GA kyttäämisestä samalla bandilla jotain hyötyä.

Pitkin päivää 3D20CR oli 20 m ssb, ei mitenkään vahva mutta hyvin OH kelpasi. Illan korvalla 3D20CR tuli kovaa 7010.0 mutta kova oli qrm taajuudella, täälläkin hyvin OH kelpasi, usean aseman voimin. 160 ja 80 n antennit heillä vasta pystys vaiheessa, tulevan päivänä.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: