Oma blogiluettelo

sunnuntai 1. marraskuuta 2009

CE0/Y Easter Isl kutsulla XR0Y äänessä


Hyvät on kelit Torstaina aamulla noin 6.30 utc kutsuin 24900 100w cqta niin JG3QZN raportoi kuulevansa minut. Vain vasta-asemista on puutetta, se korjaantuu kun näistä vähistä bandilla olevista asemista alkaa virrata vihjeitä. Selvästi sen huomaa että cw-asemat ovat ekana liikkeellä, se tosiasia että cw menee vielä läpi jossa ei ssb signaalia vielä pysty lukemaan.

Selvästi oli aktiviteetti noussut heti aamuisin, etenkin kiinalaiset asemat huutelee EUn suuntaan kovasti 12 m bandilla.

Perjantaina P29VLR ssb 14260 ja sama asema cw:llä 14040, molemmat tuli aamulla parhaiten via LP, tiedä sitten onko heillä suunta-antennit käytössä vai ei. Jos jälkimmäinen vaihtoehto, niin jopa on mielenkiintoiset kelit. Edellis aamuna oli 14040 signaali kyllä vähän hintelä , mutta SP sen sieltä kuitenkin ajoin, tosin en edes pitkäätietä kokeillut. Tuo 14260 ssb signaali oli niin heikko ettei edes kutsumista olisi kannattanut harkita, cw:llä hyvin luettavissa, siinä se cw ja ssb ero tosi havainnollisesti.

Easter Isl CE0Y kutsulla XR0Y on päässyt ääneen ja Sunnuntai aamuna sitä kuulostelin vihjeen perusteella 7075, signaali oli aika himmee, ajattelin kun aurinko oli jo korkealla, että paras kelipiikki sinne olisi jo mennyt ohi. Kahville alakertaan lähdin, sieltä palasin niin Vesan OH5XX vihje asemasta herätti minut uudelleen taajuutta kuuntelemaan ja siellähän se oli, tuli hyvin luettavasti. Uusi bandi mode kirjattiin.

Myös ZK2DL huuteli EUta 7096 ja tuli luettavasti, vaikkakin selvästi heikompi kuin XR0Y, jopa 100w sinne riitti. Nyt ollaan taas sillä mainostamallani graylinellä täällä 40 m bandilla.
Kaikki 40 m vihjeet kannattaa tarkistaa, onko täällä luettavissa, vuorokauden ajasta huolimatta.

XR0Y http://rapanui2009.org/

Täällä näköjään heidän viimeiset uutiset
XRØY - Rapa Nui 2009 (XR0Y) on Twitter
http://twitter.com/XR0Y

John OH5NZ aamulla muistutti K4M Midwayn korteista, joita tulee yhteislähetyksenä
OHDXF jäsenille, jos ilmoittaa pidettyjen yhteyksien päivämäärän, kelloajan ja bandin milloin yhteydet on pidetty. Sähköpostilla oh5nz@sral.fi

Selvät pakkasyöt tiputtaneet viimeiset lehdet puista ja paikallinen ruska on mennyt vain lehtikuusissa näkyy keltaista. Näköala järvelle selvästi laajentunut täältä workkimis huoneen ikkunoista, rannassa on pelkkiä lehtipuita.

Auringon nousu tyynellä järvellä, vastarannan puiden yläpuolelle punertavat pilvet, jossa muutamassa minuutissa tapahtuu isoja muutoksia. Yhdistettynä muuttomatkalla oleviin joutseniin jotka järvellä olleet yön parkissa. On mahtavaa luonnon näytelmää, jota voi ikkunasta mykistyneenä ihailla.

Linkkejä

Google pisti navigaattoripelin uusiksi — Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/raha/75527-google-pisti-navigaattoripelin-uusiksi

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: